Бібліотека - студія "ДіМ"

13 листопада 2013 р.

Діти малюють емоціями!

Дитяча бібліотека це місце, де на сторінках книг живуть казки, відбуваються захоплюючі пригоди, де кожен може стати розумним і сучасним. А ще, бібліотека це місце творчості: музичної, акторської, мистецької. Ось саме так бачать своє сьогодення працівники центральної міської бібліотеки для дітей. Вперше в цьому році при бібліотеці розпочала свою діяльність художня студія «Мальованка», відкрита за ініціативи молодого, творчого митця Богдана Осіюка. Як сказав відомий французький художник Жан Батист Симеон Шарден: «Хто сказав, що пишуть фарбами? Фарбами користуються, а пишуть почуттями». Саме ці слова можна віднести до творчості маленьких художників. Керівник студії прагне навчити дітей малювати барвами на папері, склі, зрозуміти гаму теплих в холодних кольорів, познайомити з технікою ліплення з глини, відкрити у дітей світ власних фантазій і мрій. А ще, спільно з працівниками бібліотеки долучити дітей до створення ілюстрацій до прочитаних книг, або ж власно придуманих казкових і пригодницьких розповідей. Кожне заняття, щоб було трішки жвавим і цікавим, відбувається з використанням медіа техніки, можливостей інтерактивної дошки для створення графічних малюнків. Всіма цими технічними засобами бібліотека володіє завдяки перемозі у проектах підтриманих Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в рамках програми «Бібліоміст». Сьогодні художню студію відвідують вже більше 20 дітей вік яких від 4 до 14 років. В планах керівника студії Богдана Осіюка та працівників бібліотеки організація та проведення виставок учасників студії у бібліотеках та художніх галереях Луцька, участь в різноманітних мистецьких конкурсах, проектах, акціях. Створення такої художньої студії при бібліотеці дає можливість культурно-духовному та естетичному розвитку юних мешканців Луцька.

Як діти «мандрували» давнім Луцьком

У Луцьку школярі зустрілися з письменницею Ольгою Герасим'юк, автором книги «Побаченням з давнім Луцьком».
Захід відбувся 12 листопада в центральній бібліотеці для дітей.
Минулого року саме за цією книгою лучани брали участь у пізнавальній екскурсії Луцьком, яка пройшла в рамках проекту «Екскурсовод у відпустці». Розпочалась зустріч з виступу дітей, які підготували кілька віршів волинських письменників про Луцьк. Також під час дійства до зали завітав хлопчик Луцько, герой книги, і розповів про легенду походження назви міста. А ще Луцько постійно доповнював розповідь письменниці цікавими фактами з історії нашого міста. Розповідь Ольги Герасим'юк супроводжувалась слайд-показом сторінок її книги та відеосюжетом про екскурсію містом. Дітям розповіли про замок Любарта, найдавнішу з відомих мурованих споруд міста – церкву Іоанна Богослова, Музей книги, де представлені стародруки ХVІІ–ХІХ століть, а також реконструйовані копії верстатів на яких колись друкували книги.

7 листопада 2013 р.

Інтерактивний урок "Говоримо українською" від Василя Гея

Сьогодні, 7 листопада, в центральній міській бібліотеці для дітей із нагоди Дня української писемності та мови пройшов, як запевняють його організатори, цікавий повчальний інтерактивний урок «Говоримо українською».

Його провів член Волинської організації Національної Спілки письменників України, поет, прозаїк, публіцист, Заслужений діяч мистецтв України Василь Гей. За інформацією директора центральної міської бібліотеки для дітей Ніни Бочарової, присутніми на уроці були учні 8-В класу загальноосвітньої школи №5.