Бібліотека - студія "ДіМ"

28 липня 2014 р.

Прощальні акорди програми "Бібліоміст"

Ось і пройшло 5 років від того часу, як почала діяти програма "Бібліоміст". За цей час було впроваджено багато цікавих проектів та послуг, які потребували нових знань, навичок та досвіду. Бібліотекарі опанували нові технології та мали можливість навчитися користуватися інтернетом. Все це заради того, аби читач прийшов до їхньої книгозбірні та, щоб слово "бібліотека" зазвучало по-новому. Адже, завдяки програмі "Бібліоміст" бібліотеки дійсно стали сучасними: з’явились Інтернет-центри, нові автоматизовані місця, про свої досягнення та набутки висвітлюється інформація на веб-сайтах та блогах, по-новому почали обслуговувати користувачів. Бібліотеки стали не тільки місцем зберігання книг, а дійсними центрами громади.

15 липня 2014 р.

"Народжені, щоб читати"

Навіть шестимісячна дитина може оцінити красу книги. Особливо якщо її читає ніжним голосом тато чи мама, а дитина сидить на колінах і притискається до батьківських грудей.

Італійські педіатри з Центру здоров’я дитини в цьому переконані. Тому вони дали назву «Народжені, щоб читати» ініціативі, яку поширюють по всій Італії. При співпраці з Культурною асоціацією педіатрів та італійською Асоціацією бібліотек центр поширює культуру читання вголос серед батьків.

14 липня 2014 р.

День природолюба "Жива планета"

Який великий і багатий світ, в якому ми живемо, яка яскрава і різнобарвна природа навколо нас! Природа - це земля, повітря, вода і все живе на планеті. У природи свої споконвічні закони, своя гармонія буття. Кожна жива істота на Землі – унікальна та неповторна. Кожен вид рослин і тварин планети вплетений до чудової сітки життя. Перед людством постає одне із найважливіших завдань – збереження всього видового різноманіття видів та форм живих істот, які населяють землю.
Сьогодні у бібліотеці пройшов день природолюба «Жива планета». Цікавою і насиченною була програма свята. З великим бажанням і захопленням діти мали можливість взяти участь у екологічному квесті «Майстерня флори і фауни».

2 липня 2014 р.

Літо в фарбах поселилося в бібліотеці =)

Літо – це не лише гарячий асфальт, приємний бриз на березі моря, та канікули після тривалого навчання. Це і зустрічі з друзями, гарний настрій, як погода влітку, а ще мистецькі дні, які проходять у центральній міській бібліотеці для дітей на пр-ті Грушевського 1 протягом  літа. Адже у нас працює мистецька студія «Мальованка». І уже вкотре в бібліотеці відкрилась виставка робіт учасників студії. Але на цей раз виставка незвичайна – «Літо в фарбах поселилося в бібліотеці».