Бібліотека - студія "ДіМ"

24 грудня 2014 р.

Бібліотека - територія зимових мрій

Так сьогодні виглядають вікна моєї улюбленої центральної бібліотеки для дітей. Незвичний, чудовий, творчий подарунок для колективу бібліотеки, її читачів та й усіх мешканців міста зробили діти з дитячої художньої студії «Мальованка» (керівники Богдан Осіюк та Галина Палазнік). Яскравість мрій, натхнення, дитяча радість, доброта - все це можна віднайти в цих, здавалось на перший погляд незвичних, малюнках. Мудрі слова про книгу і читання все це помістили дітки у «Книгу добра», яку принесли дитячі янголи в своїх руках. В таку трішки не зимову пору, ці вікна стали окрасою дитячої бібліотеки, добавили хорошого новорічного настрою і віри, що світ все ж таки яскравий і красивий, а особливо, коли це показують і створюють самі діти. Приходьте до нас, порадійте і ви. Маленьких лучан з батьками запрошуємо зазирнути за ці казкові вікна і цікаво провести свій час в нашій бібліотеці за читанням книг, журналів, веселими і інтелектуальними іграми, подивитись мультфільми, відвідати заняття у мультстудії та студії «Мальованка".

22 грудня 2014 р.


Звичним стало, що діти у бібліотеці переглядають мультфільми. А побачите, як самі дітки створюють свої власні дитячі історії, що оживають на екрані можливо, якщо завітати до мультстудії, яка розпочала свою діяльність в нашій бібліотеці. Поділитись своєю творчістю мультиплікатора і стати керівником студії зголосився актор Волинського обласного театру ляльок Леонід Тивонюк. Діти несміло переступили поріг бібліотеки, і з такою ж несміливістю поринули у невідомий, ще для них, світ дитячого мультиплікаційного кіно. Перші малюнки про свою сім’ю лягли не чисті аркуши паперу, але згодом вони обов’язково почнуть рухатись і розмовляти. Студія відкрита і чекає всіх, хто бажає потрапити в свою Мультляндію.

21 грудня 2014 р.

Валіза добра від святого Миколая!

Ви вірите в диво, в казку? Дорослі скажуть, мабуть, ні. А от діти запропонували всім, хто прийшов на свято Миколая до центральної бібліотеки для дітей, побачити та повірити в це диво-казку. Всю святковість дійства створили діти–читачі, активні учасники театру «Соняшник», що діє при бібліотеці, під творчим керівництвом бібліотекаря Юлії Аркушин. Не зважаючи на канікули, до зали бібліотеки завітало багато діток разом зі своїми маленькими сестричками і братиками, а також прийшло чимало і дорослих.

18 грудня 2014 р.

Все як на Андріївських вечорницях!

Андріївські вечорниці — це веселе і колоритне дійство, жарти і сміх, що і довели учні 8-П (правничий) класу НВК №9 завітавши до центральної бібліотеки для дітей. В бібліотеці було геть не «тихо», а навіть дуже гамірно, ну як на справжніх вечорницях.

Новорічна бібліогалявина запрошує!

Учасники дитячої художньої студії "Мальованка" свої заняття перенесли на новорічну бібліогалявину. Там їх чекає святковість, цікавість, таємничість і звичайно творчість!

Листівки для солдат

Вітальні новорічні листівки для солдат підготували учасники бібліотечної дитячої художньої студії "Мальованка". Щирі слова підтримки, дитячі мрії, яскравість малюнків, щирість слів вітань - ось що на листівках мають відчути і побачити наші захисники.

Новорічна святкова бібліотериторія у бібліотеці!

9 грудня 2014 р.

Дитячій творчості та фантазії немає меж

Українці вважали, що цей символ приносить їм багатство та успіх. Ви напевно здогадалися про що йдеться мова. Звичайно - це про нашу ляльку-мотанку. Адже, це була не просто іграшка. Вважалося, що вона захищала людину від неприємностей та бід. Тому, на майстер-клас з виготовлення давнього символу, ми запросили майстриню, Наталію Бугай, яка поділилася з учнями 4-Б класу НВК №9 м. Луцька своїм вмінням. Дівчатка і навіть хлопчики з великим захопленням і бажанням робили свою ляльку.

Новорічний сніговик своїми руками

Давно відомо, що найкращою новорічною іграшкою є та, що виготовлена власними руками. А яка ж зима без сніговичка? У творчій майстерні нашої Бібліоняні зібралися дітки, щоб зробити незвичайну ялинкову іграшку - шкарпеткового сніговичка. Адже незабаром улюблене свято усіх дітей - Новий рік. І от почалося дійство... У справу пішли непотрібні шкарпетки, різного кольору і малюнка. Кожен старався, щоб його сніговик був найкращим. І результати творчої праці незабарилися. Бібліоняня, запрошує усіх бажаючих діток до своєї творчої майстерні - щонеділі. Приходьте не пожалкуєте. Адже вас тут чекає багато цікавого та незвичайного.

3 грудня 2014 р.

Читай! Формат не має значення

Чи знаєте ви, які книги є у нашому сучасному світі? А які цікаві та зручні формати читання? Ні! Тоді завітайте до нашої бібліотеки. Адже у нас відкрилась PROMO-виставка "Читай! Формат не має значення! Виставка створена за ініціативи МС УБА, у рамках проекту "Display-crossing".