Бібліотека - студія "ДіМ"

31 січня 2015 р.

Віншувальні вітання від найменших читачів

Протягом зимових місяців діти з групи "Пташенята" Волинської організації "Станиця Луцьк Пласт" відвідували нашу бібліотеку і проводили разом з дорослими свої інтелектуально-розвиваючі заняття. З великим творчим піднесенням готувались дітки до своїх перших Різдвяних віншувань вивчаючи пісеньки, колядки, щедрівки і просто щирі побажання. Дочекались і працівники бібліотеки та її читачі дитячі вітання від маленьких "Пташенят".
Дякуємо!

Бібліотечне книжкове дерево

До початку весни залишилось - 30 днів!
До початку Тижня дитячого читання залишилось - 50 днів!
А дерево читання ми вже висадили!
Тепер будемо чекати щотижневого книжкового цвітіння

Подорож в країну дитинства і книг Всеволода Нестайка

Завершився читацький марафон, який пройшов у всіх міських бібліотеках, що обслуговують дітей, з нагоди 85-ї річниці від дня народження улюбленого дитячого письменника Всеволода Нестайка. В «Незабутню мандрівку в Країну Дитинства Всеволода Нестайка» поринули сьогодні читачі бібліотеки та учні 6–Б класу ЗОШ №15.

22 січня 2015 р.

Зимовий калейдоскоп у малюнках для дітей

Сьогодні, 21 січня, в центральній бібліотеці для дітей відбулось нагородження учасників та переможців конкурсу «Зимовий калейдоскоп» творчих робіт серед дітей з особливими потребами та дітей загальноосвітніх навчальних закладів міста. Організатори конкурсу Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ставили метою конкурсу виявлення творчих здібностей дітей, виховання у них відчуття прекрасного через створення власноруч творчих робіт.

18 січня 2015 р.

Перші рухи в країні мультляндії

І знов після невеликої перерви відновились заняття в мультстудії. За цей період керівник студії отримав перемогу від радіо RTI, у конкурсі «Вільні люди» на створення мультстудії для дітей. Діти щиро привітали свого керівника і з новими силами взялись за творчу роботу. Створення мультфільма, вони це вже розуміють, це довготривала робота всіх учасників. На сьогодні вже перші персонажі починають свої перші рухливі кроки. І нехай це тільки м’ячик, але скоро у нього з’являться його друзі. На заняттях Леонід Леонідович розповідає діткам і історію створення популярних мультфільмів, дітки дізнаються про можливості комп’ютерних програм, які задіяні у створенні анімаційних робіт, роблять малюнки, придумують сценарії майбутніх історій, які потім з’являться на екрані. Дитячі мрії про власні добрі, красиві, розумні мультики будуть здійсненні.

12 січня 2015 р.

Новорічна круговерть у бібліотеці

Канікули продовжуються навіть тоді коли і сніг розтанув. А канікули це гарний і корисний відпочинок. Це можна було відчути завітавши до бібліотеки на "новорічну круговерть". В програмі свята були вікторини, настільні розвиваючі дитячі ігри, показ мультфільму "Мадагаскар і Пінгвіни на новий рік" , показ лялькової вистави "Кулька-вередулька" і читання цікавих книг, презентація виставки "Книжковий гороскоп".

11 січня 2015 р.

Знайомтесь: книжковий гороскоп


Всі ми з вами чули про гороскопи, дізнаємось про них з сторінок журналів, в деякі їх передбачення віримо чи не віримо, але всім нам хочеться дізнатись своє, хоч не таке далеке, на рік або на місяць, майбутнє. Що ж таке гороскоп, і яку інформацію він може нам дати, які є гороскопи і яким вірити чи не вірити, коли справді починається Новий рік про все це і багато іншого дізнаєтеся, якщо завітаєте до центральної бібліотеки для дітей на презентацію виставки «Книжковий гороскоп». Тут вас чекає цікава інформація про те, що деякі герої книг, за своїми характером, манерами, діями теж відповідають певним зодіакальним знакам. Таких книг рівно 12, відповідно знакам, і ви зможете дізнатись хто з них страшенний Скорпіон, який характер у героїні Шарля Перо «Червона шапочка» і до якого знаку можна віднести Остапа Бендера, та чи погодитись, що Віні Пух, це….

А краще прийти і все самим про це прочитати і дізнатись. Виставка відкривається 11 січня о 12.00 год в приміщенні центральної бібліотеки для дітей за адресою пр. Грушевського, 1.

6 січня 2015 р.

Різдвяна "Валіза добра" від небайдужих читачів

Щиро дякуємо всім небайдужим лучанам, діткам і їх батькам, хто долучився до наповнення «Валізи добра», яка була організована в центральній бібліотеці для дітей, подарунками для дітей, які сьогодні перебувають на лікуванні у медичних закладах міста. Свято радості, дитинства, віри, надії і казкових мрій має бути у кожної дитини.

Загадково-пригодницький світ в дитячих книгах Надії Гуменюк

Кажуть писати для дітей не кожен письменник може, надто це відповідальна і почесна справа. І тому в нашій країні кожен автор, хто талановито пише для дітей, має заслужені винагороди, які я вам скажу, не так просто і заслужити, тільки за чесні і цікаві книги. Саме такі книги пише Надія Гуменюк. А нагород у неї є чимало: неодноразовий лауреат Всеукраїнських літературних премій, переможець Всеукраїнських літературних конкурсів. Член НСПУ з 1995 року Заслужений журналіст України. Нагороджена Почесним знаком Національної спілки журналістів України та почесною відзнакою «Журналістська гідність», володар «Крила натхнення», «Людина року Волинського краю» у номінації «Професіонал року». Але найбільша нагородою для дитячого письменника є зачитані сторінки її книг. От і сьогодні, готуючи ювілейну бібліотечну виставку до дня народження письменниці, ми стали перед «проблемою»: а книги майже всі на руках у читачів. І це говорить про велику популярність і визнання Надії Павлівни, як однієї із улюбленіших дитячих письменниць сьогодення. Що може бути краще! Своєрідний літературний потяг, який везе один за одним вагончики–книги ювілярши організували працівники центральної бібліотеки для дітей і запросили взяти квитки на сторінки її творів для дітей. А їх у Надії Павлівни, ох як багато. Першим дарунком для маленьких читачів стала книжка «Чапики-чалапики» (1999).Згодом з’явилось ще 17 книг для дітей: «Веселка для веселика» (2001), «Святвечір» (2003), «Де гуляє крокотам?» (2003), «Казка про козака Ярка та Яринку-Живинку» (2004), «Котилася писанка» (2004), «Зайчик полем чеберяє» (2006), «Яка мама в крокотама?» (2008), «Загадковий дирижаблик» (2008). У 2010 року з’явилась цікава книжка для дітей «Буслик хоче до Світязя», своєрідна енциклопедія для маленьких волинян про історію свого краю. За одні кумедні назви книг вже можна брати ці книги: дирижаблики, крокотами, веселка для веселиків. А хто ж не любить подорожувати? І Надія Павлівна кличе у подорожі на сторінки книг «Силует на вежі», «Боні і підземна ріка», «Зустріч на Босому мосту», «Літо з амазонками», «Лелеча фортеця». А за книгу «Шуршик В. та інші» Надія Павлівна отримала у 2014 році премію ім. Лесі Українки, яка присуджується за написання творів для дітей. Літературний потяг з книг Надії Гуменюк чекає своїх читачів-мандрівників.

Працівники централізованої бібліотечної системи міста Луцька вітають Надію Павлівну з ювілеєм. Бажаємо творчого натхнення, бадьорості духу, життєвих гараздів.