Бібліотека - студія "ДіМ"

22 червня 2015 р.

Кухарська лопатка у стилі "петриківка"


Сьогодні, 22 червня, у арт-майстерні "Рукавичка" цікавий та незвичайний майстер- клас під керівництвом майстрині Олесі Задонцевої. Адже, розписували кухарські лопатки у петриківському стилі крапковим розписом. Оцініть старання маленьких майстрів!!!!



21 червня 2015 р.

Творчий пленер студії " Мальованка"

Нещодавно, керівники студії Богдан Осіюк та Галина Палазнік, організували  туристично -  творчий похід на мальовничі місця рідної річки Стир.  Тепла сонячна погода  ще більше розкрали для дітей  чудові краєвиди рідного міста з берегів річки. Маленькі художники  з захопленням, творчим натхненням, дитячою завзятістю створювали свої, можливо, перші пейзажі, обираючи свої кольори, своє відчуття , своє бачення  і свій настрій до  рідного клаптика природи.  В якісь моменти , діти ставали безпосередніми учасниками  тих пейзажів, коли  лунав дзвінкій сміх дітей, іх захоплюючи вигуки , про щось побачене у траві, у воді , на небі.  




Керівники студії, Богдан та Галина часто запроваджують на заняттях студії  цікаві, активні форми  для  розвитку творчості у дітей, які  дають можливість дітям пізнати себе і світ навколо себе. Саме така мета була у в цьому творчому поході на мальовничі берега річки Стир. Дати можливість дітям накопичити   яскравих зорових вражень, розкрити емоційне сприйняття природних  пейзажів,   навчити дітей малювати і писати трави,  квіти,  корчі, стовбури і крони дерев, хмари в їх природному стані, сприймати світ по-своєму. виховувати в собі уміння помічати в непомітному щось цікаве, красиве, побачити рідне місто і все що його оточує,  не зі сторони сірого асфальту, а через призму мистецтва , яскравих кольорів.    Творчий похід завершився розвагами, іграми  і просто хорошим настроєм, яке діти змогли передати на своїх пейзажних малюнках.  


19 червня 2015 р.

Арт - студія " Рукавичка" запрошує

Хто , хто в «Рукавичці» живе?


 З дитинства відома всім українська народна казка  « Рукавичка» і про всі пригоди , які трапились з її героями. А от  працівники   нашої бібліотеки  вирішили створити свою власну творчу арт - студію і назвати її теж « Рукавичка».  Розпочала свою діяльність арт-студія на початку літа,  коли у дітей розпочались канікули і у них з’явилось багато вільного часу, який можна провести  цікаво і з користю завітавши до студії .      Що ж то за « Рукавичка», хто до неї приходить  і що в  ній відбувається ? Щопонеділка, дітей, батьків в дитячій кімнаті бібліотеки чекає майстриня Олеся Євгенівна Задонцева, яка  навчає  всім  видам творчості:  виготовлення виробів з бісеру, ліплення з глини, навчає   навикам художнього розпису, декору предметів інтер’єру, допомагає виготовити  текстильну ляльку та прикраси з атласної стрічки і ще багато цікавих творчих виробів. Під час занять Олеся Задонцева пропонує своїм творчим відвідувачам  переглянути цикл відео уроків з того чи іншого виду творчості , відповідно до заняття. А ще діти   та їх батьки, мають змогу скористатись послугами бібліотеки:  взяти книги для читання для навчання,  пограти в настільні ігри, переглянути документальні фільми для дітей  та мультфільми,  дорослі також можуть взяти книги та журнали, які є у фондах книгозбірні, скористатись послугами Інтернет та WI-FI.. 






  Творча студія « Рукавичка»  безмежна в своїх бажаннях і можливостях і запрошує всіх   приходити до студії для зустрічі з прекрасним, надихнутись творчим спілкуванням і отримати нові знання , нових друзів  а можливо здійснити свою мрію, бажання стати талановитим і творчим. 

10 червня 2015 р.

І знову відкрито літній читальний зал під відкритим небом

 Знову літо, знову тепле сонечко, канікули у дітей , а значить зустріч з   цікавими веселими пригодами та можливість з користю провести свій вільний час.
 Саме сьогодні відбулось відкриття, вже вчетверте, літнього читального залу під відкритим небом.
 


 Працівники бібліотеки створили яскравий , веселий , ігровий книжково – пізнавальний бібліотечний майданчик. запропонувавши дітям, та батькам  помандрувати у світ цікавого, невідомого, кумедного і веселого за сторінками книг, журналів для дітей, організували для всіх веселі ігри, конкурси. Діти мали можливість пограти в настільні ігри, повеселитись і бути активними в спортивних змаганнях, проявити свої творчі здібності в  малюнках.
 
    
 


  Попереду ще багато задумів і планів у працівників бібліотеки.

3 червня 2015 р.

Бібліотека – територія дитинства


В Міжнародний день захисту дітей публічні бібліотеки міста на Театральному майдані презентували для дітей свою власну літню програму « Бібліотека –територія дитинства», в рамках щорічного « Фестиваль ідей для дітей» . Директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова назвала лише 7 причин , які підтверджують, що бібліотеки необхідно відвідувати і дорослим і дітям. Серед них : в книгозбірнях дітей чекають цікаві і корисні книги і журнали, можна поринути у віртуальний світ, відвідавши Інтернет - центри, які відкриті при бібліотеках, стати активними учасниками творчих студій, гуртків, майстерень, найменшим діткам свій час може приділити бібліотечна няня « Мері Поппінс». На святі бібліотечні працівники підготували чимало цікавих територій , і кожен міг знайти свою, яка йому була більше до вподоби: на творчій територій дітям проводили майстер-класи працівники бібліотеки –філії №6, бібліотеки-філії №2 для дітей. Працівники дитячого відділу центральної бібліотеки для дорослих створювали гарний настрій з використанням бодіарту та виготовлення квітки з кульки. Всі бажаючі мали можливість спробувати себе у ролі маленького художника під керівництво Лариси Чубай з дитячої студії « Соняшник», яка працює у філії №7. 
Діти змогли потрапити на відео територію і стати учасниками бібліотечного відеоролика « Я маю право», які для них готували бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей Юлія Аркушин та Вікторія Гут. 
На ігровій території дітей чекали цікаві настільні ігри « Козацьке лото», « Твістер», «Острів скарбів» і інші . І звичайна кожен присутній на святі мав можливість відвідати бібліотечну територію – книг та журналів « Привіт пригодам». 
А для всіх гостей фестивалю свої виступи дарували учні музичної школи №1 ім. Ф. Шопена та хореографічний колектив « Грація».






Найсвітліше свято на всій Планеті!!!


1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Для своїх діток, користувачів бібліотеки , працівники центральної бібліотеки для дітей організували барвисте, веселкове свято. Адже дитинство –це незабутня пора в житті кожної дитини. І яким воно буде залежить в першу чергу від нас дорослих.
 Цікавою та незвичайною була програма свята: діти мали можливість взяти участь  у конкурсі малюнка на асфальті « Нехай щирий сміх дитячий над Україною лунає», вони змогли потрапити на відео- територію і стати учасниками бібліотечного відео-ролика « Я маю право», який для них готували бібліотекарі Юлія Аркушин та Вікторія Гут. Незвичайною була фотосесія для маленьких відвідувачів, а маленькі  артисти з лялькового театру «Соняшник» подарували усім лялькову виставу «Пригоди Кульки-Вередульки». Під час вистави діти мали змогу разом з казковим героєм Незнайкою пограти у ігри. Спробувати свої художні таланти запропонували діти з дитячої студії «Мальованка».
На кінець свята директор бібліотеки Ніна Бочарова побажала всім-всім дітям мирного неба, щоб усі були здорові, щасливі, щоб здійснювалися усі їхні мрії. А фіналом свята став музичний флешмоб під час якого діти заспівали пісню « Україна – це ми».