Бібліотека - студія "ДіМ"

23 грудня 2015 р.

Новий проект на базі бібліотеки " Світ без обмежень"


Діти переселенців та лучан разом вивчають іноземні мови. Безкоштовні курси з англійської та німецької мов стали можливими завдяки проекту «Мовна школа «Світ без обмежень», ініційованому ГО «Переселенці Криму та Донбасу» за підтримки Луцької центральної міської бібліотеки для дітей та Stabilization Support Services.

«Чимало батьків не мають можливості оплачувати навчання дітей у приватних школах з іноземних мов та наймати репетиторів. Для нас важливо, що завдяки цьому проекту ми зможемо допомогти не лише нашим дітям, а й дітям лучан та зробити свій внесок в розвиток громади, яка нас прийняла у цей важкий час» - говорить керівник проекту, член ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Яна Агеєва.

Організатори проекту вважають, що така ініціатива надає можливість дітям лучан та переселенців не лише спільно з користю проводити час, а і розвінчати деякі стереотипи та познайомитись ближче: «Це сприятиме більшому розумінню між майбутньою молоддю держави, бо деякі діти й після наших занять будуть товаришувати, дружити та разом будувати майбутнє».

Зараз у «Мовній школі «Світ без обмежень» навчається понад 40 вихованців. Заняття проходять у Центральній міській бібліотеці для дітей м. Луцьк (проспект Президента Грушевського, 1) для дітей віком від 3 до 16 років. Графік занять розроблений таким чином, щоб дітки мали змогу відвідувати мовну школу невеличкими групами по 4-5 чоловік, відповідно до їхнього віку, двічі на тиждень. Наймолодші учні вивчають іноземні мови один раз на тиждень.

Музичні вечорниці від туристичного клубу " Ми"



Спогади про рік минулий через відеомандрівки, туристичні походи, поїздки, музику, поезію - це все було на музичних вечорницях

18 грудня 2015 р.

" З нетерпінням я чекаю- нині свято Миколая"

Ось і Святий Миколай завітав до читачів центральної бібліотеки для дітей, щоб привітати з наступаючим святом, подякувати чемним діткам за гарні вчинки, добру поведінку, дізнатись чи відвідують бібліотеку , послухати і подивитись виступи діток. До святкової зали завітали читачі бібліотеки, учні 3-В класу ЗОШ№15,жителі мікрорайону, батьки. Розпочалось свято з театрального дійства, яке повело присутніх в далеку історію виникнення традиції відмічати цей день, яке представили учасники бібліотечного театру « Соняшник» та студентка бібліотечного факультету училища культури і мистецтв ім. І .Стравінського Ярослава Кревська. Тут були і добрі Ангели, які зачитували хорошіі і погані справи дітей, і чемні і ліниві дівчатка, і чортик, який прагнув всіх зачарувати і відібрати подарунки. Учасники дійства разом з присутніми співали пісні , промовляли слова Молитви до Святого Миколая. І яке ж свято без самого Миколая! Прибув на це свято і Святий Миколай! Кожен ,хто завітав на свято, зміг розповісти йому вірші, відгадати загадки, проспівати свої власні пісні, написані саме до цього дня, розповісти про свої успіхи в школі, дома. Долучились до цього дійства і батьки, які теж забажали розповісти Миколаю, вірші свого дитинства. Жодної різочки не отримали дітки на цьому святі , а лише одні солодкі дарунки, адже дітки прийшли чемні , виховані, які люблять читати і багато знають. Свято продовжили дитячі ігри, конкурси та забави. Попереду у дітей ніч – чарівниця , яка і подарує їм світлу казку від чудотворця Миколая і віру в те, що мрії і бажання здійснюються,лише треба вірити.