Бібліотека - студія "ДіМ"

7 жовтня 2016 р.

Зустріч « Під мурами твердині»


Зустріч - це завжди щось цікаве та незабутнє, а ще якщо з талановитою людиною… 6 жовтня у Луцькій НВК №9 відбулося знайомство з людиною, яка в своїй особі поєднує декілька іпостасей: педагог, вчений – філолог, письменник, книговидавець, перекладач та активний громадський діяч. Вчителі та учні мали можливість поспілкуватись з дуже комунікабельною та простою у спілкуванні людиною – Миколою Мартинюком. Адже відбулася презентація його книги, яка має назву «Під мурами твердині». Цікавий діалог між учнями та письменником провела бібліотекар центральної бібліотеки для дітей Ірина Гаджиєва. Ця книга була відібрана для обговорення саме тому, що нажаль, в українській дитячій літературі, а особливо краєзнавчій обмаль художніх творів на історичну тематику. І саме ця історична повість написана на багатющому матеріалі трагічної, але перш за все героїчної історії України в цілому та історії Волині зокрема. Час і місце дії – Волинь 13 століття, славна доба становлення української державності за часів князювання Данила Романовича( Галицького).
Під час зустрічі учні та вчителі мали можливість переглянути уривок з документального фільму « Микола Мартинюк « Під мурами твердині». А учні 7 – Д класу інсценізували уривок з повісті.
Цікавим та жвавим був діалог. Автор розповів про історію написання повісті, про майстерне оформлення книги, про найулюбленішого героя.
А на кінець зустрічі учні отримали в подарунок книги з автографом автора.