Бібліотека - студія "ДіМ"

17 січня 2017 р.

Бібліоаптека з книжковими вітамінами


 Нещодавно в центральній бібліотеці для дітей працівники книгозбірні влаштували «медичний огляд читачів». Дивно? Але це так! Хто дітей оглядає, які рецепти виписуються і на які ліки, в які години і дні вона працює – на всі ці питання можна отримати відповідь, коли самим завітати до цієї спеціалізованої бібліоаптеки. Часто при нежиті і захворюванні дітей, батьки поспішають за ліками до медичних аптек, інколи забуваючи, що дитині в даний момент, треба просто з кимось поспілкуватись, розповісти про свої бажання, а можливо трішки і повеселитись. Саме такі ліки – вітамінки і пропонують в бібліотеці: кому «казковинку», деяким просто конче необхідні «природовинки» , є й такі, які одужають коли отримають « ерудинку», дехто потребує вживання « пригодовинки». До кожного пацієнта індивідуальний підхід. «Читаміни для дитини» - таку назву має книжкова виставка організована у відділі для молодших читачів працівником Вікторією Гут. Саме вона і є тим бібліо-лікарем, яка приймає дітей, перевіряє найперше їх зір, чи можуть вони без перешкод читати, розпитує про іх «вітамінні –бажання» прочитати цікаву, корисну, веселу книгу і тільки після розмови з дітьми виписує їм «книжковий рецепт» на отримання того чи іншого «вітаміну для читання». Зараз, коли на вулиці засніжило і інколи тріщить морозець, який не завжди дозволяє гуляти на вулиці, діти залюбки можуть поринути в світ пригод, казок, цікавих подій і фактів, гортаючи книги, які отримали в «чудернацькій аптеці для душі» – центральній бібліотеці для дітей. «Бібліоаптека» працює щодня, адже такі книжкові вітаміни потрібні завжди і для всіх!
Довідка: ідею цієї виставки бібліотечні працівники «купили» завдяки VII Міжрегіональній Ярмарці бібліотечних інновацій «Бібліокре@тив -2016», яка відбулась в червні 2016 року в місті Херсоні. Під час Ярмарку були презентовані інноваційні ідеї, програми, розробки із досвіду бібліотеки-бази – Херсонської ОБД, а також найбільш успішні проекти і акції бібліотек - учасниць Ярмарку. За поширення і реалізацію частини представлених заходів і вирішили взятись працівники центральної бібліотеки для дітей доклавши і свої креативні ідеї і інноваційні доповнення при підготовці виставки «Читаміни для дитини».








13 січня 2017 р.

Діти на канікулах-педагоги навчаються

читальному залі бібліотеки відбулась цікава, творча  лабораторія, темою якою стала книга – дитяча книга  На зустріч були запрошені педагоги молодщої кафедри ЗОШ №25 . Дану зустріч зініцювала   Валентина Михайлівна Садовська, вчитель, яка на даний момент вже на пенсії, але все ще в темі читання учнів, іх інтерсів. Сама Валентина Михайлівна є  активною  читачкою центральної бібліотеки для дітей, тай і внуки стали постійними її відвідувачами. Директор бібліотеки Ніна Іванівна Бочарова ознайомила присутніх з новими списками авторів  та їх творів   доданих до програми Літературного читання в рамках оновлення навчальних програм для 1-4 класів.  Спільно з педагогами були  обговоренні питання про  завдання по проведенню інтерактивних уроків, як в шкільних класах , так і в залах бібліотеки,  в плані ознайомлення учнів  з творами   молодих письменників, які лише почали завойовувати серця українських дітей. До розмови долучилась  Валентина Михайлівна Садовська, яка ознайомила присутніх з книгами із серії « Сучасна українська проза», яка була представлена на бібліотечній виставці. Дана серія налічує 50 книг, більшість яких,  а це 41 книга, працівники бібліотеки мають у своєму фонді. Книги із цієї серії дуже полубились дітям,  і деякі автори уввішли і до нового списку оновленої програми. Валентина Михійлівна поділилась з колегами своім багатолітнім досвідом роботи  по вихованню любові до книг і читання. Під час зустрічі   велась розмова про залучення дітей до читання, вивчення іх інтернесів у сучасному читанні,  питання сімейного виховання.  Працівники бібліотеки провели для педагогів екскурсію по бібліотеці, ознайомили з новиками літератури і  запропонували чимали заходів для спільного проведення:  інтерактивні бібліотечні уроки, презентації книг, зустрічі з письменниками , конкурси для читачів, сімейні свята




Бібліотека зустрічає Новий рік!


Ось і Новий рік завітав до бібліотеки!












 

Бібліотечні мрії здійснюються!

Хочете вірте ,хочете ні,але мріі і бажання дітей на новорічні свята здійснюються ,якщо просто ми дорослі, ім допоможемо Саме за день до Нового року до нашоі бібліотеки прибули давно бажані дітьми- читачами крісла-мішки. Під час щорічноі акціі 'Моя мрія про сучасну бібліотеку"найбільше вподобань отримала мрія , щоб у бібліотеці з'явились саме крісла - мішки. Мрію здійснили небайдужі і щедрі люди з нашого міста! Дитячі мріі - дорослих діі зроблять нас трішки щасливими З Новим роком ,з новими бажаннями!