Бібліотека - студія "ДіМ"

22 серпня 2014 р.

"Мільйони різних нас, а разом - Україна"

З добрим, світлим Днем Незалежності України вітали сьогодні один одного діти, які завітали до центральної бібліотеки для дітей на зустріч з Україною, її символами, історією. Розпочалось все це, як і годиться, з виконання спільно Гімну України, які діти заспівали, піднімаючи в руках велике полотнище прапора України, яке виготовили бібліотекарі. Проходило це дійство на майданчику перед книгозбірнею і це стало, ще більш емоційно-хвилюючим, як для самих дітей, так і для перехожих. Цікаво і захоплююче бібліотекар Юлія Аркушин, розповіла присутнім легенду про походження герба у вигляді тризуба та синьо-жовтих кольорів на прапорі нашої держави.

Протягом дня дітей у бібліотеці чекало багато спільних справ, адже сама зустріч мала назву "Мільйони різних нас, а разом - Україна". Саме всі разом приступили діти в читальному залі бібліотеки до виготовлення прапора України з кольорових серветок, герба в мистецькій техніці-витинанки. А ще діти, як діти, з задоволенням розфарбовували один одному руки, обличчя з символікою держави. Майстер-клас для них підготували бібліотекарі Юлія Аркушин та Вікторія Гут. Та і це ще не було закінченням. Дітей чекав майданчик біля бібліотеки, де вони розпочали свій "пленер" малюнків на асфальті під назвою "Україною зігріті зростають наші діти". До своїх малюнків діти дописували слова Гімну України, писали цілі віршовані тексти з книг, які тут же брали у бібліотеці. Це стало захоплюючим мистецьким дійством, і люди, які проходило повз малюнки, мали можливість подивитись та прочитати, що думають наші діти про свою державу, і яке вони бачать майбутнє своє і своєї України. Після всіх цих творчих занять, діти залюбки поринули і світ дитинства, переглядаючи мультфільми про козаків, що варили куліш, про собаку Сірка і багато інших.

Всі присутні на святі побажали один одному добра, злагоди, миру і завжди мати в серці, те, що не вмирає – бути українцем великої, могутньої і процвітаючої держави, ім’я якій Україна.