Бібліотека - студія "ДіМ"

13 листопада 2014 р.

Школа цікавого та пізнавального "Бібліокозубець"

Вивчив на уроці, закріпи у бібліотеці! Під таким гаслом у центральній міській бібліотеці для дітей розпочалися своєрідні та незвичні уроки для учнів луцьких шкіл.

Адже навчання без книги не буває! Навчання може бути цікавим! У цьому переконані як бібліотекарі, так і вчителі разом з учнями.
На перший урок до книгозбірні завітали учні 2-го класу СШ №15. А тема була дуже цікавою, адже вона присвячена нашій рідній мові "Український словограй".

Зустріла діток, бібліотекар відділу абонементу учнів 1-4 класів, Вікторія Гут, яка провела надзвичайно захоплюючу екскурсію залами бібліотеки. А далі, дітки, потрапили до школи, на урок, який провела бібліотекар читального залу Юлія Аркушин. Вона розповіла маленьким учням про значущість нашої української мови, про її красу та милозвучність та презентувала книжкову виставку "Диво калинове, рідна наша мова", провела захоплюючі ігри: "Підбери антонім", "Продовж логічний ряд", "Віднайди зайве слово". А ще діти зуміли вивчити та розказати вірші про нашу мову. Юні актори лялькового театру "Соняшник", який діє при бібліотеці, запросили "учнів" переглянути виставу "Рукавичка на новий лад". Великою несподіванкою для дітей було те, що бібліотекарі запросили їх до спільної творчої роботи: вони мали можливість зробити плакат з серветок про давній символ нашого народу "Калину".

Цікавим та дійсно пізнавальним виявився урок у книгозбірні. Діти з великим задоволенням та захопленням розповідали про свої враження. І просили бібліотекарів ще не раз запрошувати їх на такі "незвичайні уроки".