Бібліотека - студія "ДіМ"

31 січня 2015 р.

Подорож в країну дитинства і книг Всеволода Нестайка

Завершився читацький марафон, який пройшов у всіх міських бібліотеках, що обслуговують дітей, з нагоди 85-ї річниці від дня народження улюбленого дитячого письменника Всеволода Нестайка. В «Незабутню мандрівку в Країну Дитинства Всеволода Нестайка» поринули сьогодні читачі бібліотеки та учні 6–Б класу ЗОШ №15.
Всеволод Нестайко належить до тих письменників, які пишуть не тільки повчально, а й цікаво і весело. Він на все життя зберіг здатність радіти і щедро дарувати радість іншим. Разом з провідним бібліотекарем Іриною Гаджиєвою діти віртуально помандрували сторінками життя письменника, побували у його школі, почули, як він навчався, як почав писати свої твори. На зустріч «завітали» і головні герої книги «Торедори з Васюківки» Ява і Павлуша, яких дуже кумедно і артистично озвучували читачі бібліотеки Влад Шкода та Антон Дяченко зачитавши уривки з відомого твору автора. Цікавою була розповідь Влада, якому випадково пощастило особисто зустрітись з письменником на одній із вулиць Києва і взяти у нього автограф. Ведуча літературної мандрівки Ірина Олександрівна запропонувала присутнім стати учасниками інтелектуальної гри, щоб визначити, про що найчастіше писав Всеволод Нестайко. Пригоди, сміх, мрія, дружба – ось основні теми у творчості дитячого письменника. Діти, які були присутні, щиро ділились своїми враженнями від прочитаних книг письменника: «Незвичайні пригоди у лісовій школі», «В країні Сонячних Зайчиків», «Загадка старого клоуна» (1982), «П'ятірка з хвостиком», «Чарівні окуляри» і інші.
На закінчення мандрівки дітям запропонували переглянути фільм за твором Всеволода Нестайка «Тореодори з Васюківки».
Подорож в країну дитинства і книг Всеволода Нестайка сьогодні продовжила свою мандрівку. Бібліотечна виставка, створена з книг дитячого автора, помандрувала до читачів бібліотеки, а це і є найкращим подарунком, в пам’ять про справжнього дитячого письменника всіх часів.

Немає коментарів:

Дописати коментар