Бібліотека - студія "ДіМ"

9 серпня 2018 р.

Чарування глиною!


Слово “гончар” походить від “горна” і “чарування” – той, що горно чарує. Ось таких чарівників Миколу Шавулу, народного майстра України та Михайла Мажару, сьогодні радо зустрічала центральна бібліотека для дітей з учнями 3-А класу НВК №26.
Діти почули розповідь про властивості глини, про технологію виготовлення глиняних предметів, дізнались про віковічну традицію українців виготовляти і передавати в спадок сімейні зразки глинянного посуду.
Справжні майстри-чарівники на гончарному крузі перетворювали разом з дітьми грудочку м`якої глини на справжній витвір. Цікаво і пізнавально для присутніх було те, що кожен виготовляв свій власний виріб , звичайно під творчим керівництвом майстрів. Це були глечики, горнятка, метелики, дзвоники, тарілі, вазочки під квіти. За невеликий проміжок часу, поряд з виробами відомих гончарів, діти створили свою міні - виставку власних виробів, які надалі майстри візьмуть для подальшої обробки в гончарних печах, а потім передадуть дітям, які віднесуть їх додому і вони стануть першим дитячим спогадом про ці приємні хвилини праці, а можливо для когось це стане іх подальшою творчою наснагою в житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар