Бібліотека - студія "ДіМ"

31 жовтня 2018 р.

«Країна Радості і Добра»

Віртуальна книжкова виставка
до 100 – річчя від дня народження Василя Сухомлинського,
талановитого педагога, чудового вихователя, дитячого письменника

Відомий авторитет педагогічної науки Василь Сухомлинський виступив як автор чудових оповідань для найменших. Тонке відчуття поезії дитинства, глибоке проникнення в психологію дитини виявили у ньому справжній талант художника слова. Так учений – педагог став ще й прекрасним дитячим письменником. І це була закономірність творчого розвитку його багатої і чутливої натури.

Василь Вітка,дитячий письменник


Дана виставка містить книги В. Сухомлинського, які є у фонді нашої бібліотеки. Вони будуть корисними і цікавими для всіх: учителів, батьків, але передусім – для самих дітей.


Сухомлинський В. Вогнегривий коник: казки, притчі, оповідання / В. Сухомлинський. – Київ: «Вікар», 2008. – 200 с.: іл. – ( «Скарби української літератури»).

Збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел написаних для дітей і дорослих. Кожна казка та оповідання розповідає дітям про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми.



Сухомлинський В. Вогник у вікні: оповідання , казки / В. Сухомлинський . – Х.: Белкар – книга, 2017. – 64 с.: іл.- («Веселка»).

У цій книзі живуть твори, які формують у дітей найголовніше – людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших.


Сухомлинський В. Всі добрі люди – одна сім’я: збірка творів / В. Сухомлинський. – Х.: ВД «Школа», 2017. – 160 с. – («Дитячий бестселер»).

До збірки увійшли твори, де дійовими особами є не тільки люди, а й живі тварини, рослини і навіть природні явища. Кожна істота наділена різними людськими якостями, такими як: любов до всього живого, у кожній ситуації прислухатися не тільки до своїх примх і амбіцій, а до голосу людського серця.



Сухомлинський В. Гаряча квітка: оповідання та казки / В.Сухомлинський. – Київ: «Веселка», 1978. – 105 с.

Книга містить невеликі оповідання та казки про відносини дітей між собою, про доброту і чуйність, а також повчальні казки про природу.

Сухомлинський В. Казки школи під голубим небом: казки, оповідання / В. Сухомлинський . – Київ: «Освіта», 1991. – 192 с.

В книзі зібрані оповідання та казки про любов до батьків, повагу до людей похилого віку, милосердя. Якщо ви хочете дізнатися хто такий «Дід Осінник», «Спляча книга», «Коли засинають зорі» та багато ще цікавого, то вам варто прочитати цю книгу.



Сухомлинський В. О. Квітка сонця: притчі, казки, оповідання. Книга для читання дорослими дітям / В. О. Сухомлинський. – Х.: ВД «Школа», 2009. – 240 с.

Книга дуже цікава та повчальна. У ній зібрані найкращі казки, оповідання, притчі відомого українського педагога. Вони вчать дітей бути добрими, любити свій край, поважати старших та робити гарні вчинки.


Сухомлинський В. Пшеничний колосок: оповідання та казки / В. Сухомлинський. – Київ: «Веселка», 1985. – 32 с.

В цій книзі ви знайдете цікаві казки та оповідання про ласкаве сонечко і м’яку зелену травичку, про працелюбних мурашок і веселого метелика, про зайчика – хвалька та голосистого півника, про ласкаві мамині руки і добру бабусю. А взагалі тут розповідається про доброту та всі людські чесноти.


Сухомлинський В. Я розповім вам Казку… філософія для дітей / В. Сухомлинський ; уклад. О. В. Сухомлинська. – Х.: ВД «Школа», 2016. – 576 с.

Це видання - найповніша на сьогодні збірка творів для дітей талановитого педагога, чудового вихователя Василя Сухомлинського. Книга цікава тим, що містить теоретичні розділи про виховання та розвиток дитини, а після кожного розділу оповідання та казки на дану тему. Тут ви знайдете для себе таку корисну інформацію: про значення школи, про казку в житті дитини, про відчування краси, як утішити дитину, про дорослість, про таємницю народження, про «можна», «не можна» і «треба», про щедрість, про сором, про вчителя, про уроки мислення, про талант та ще багато пізнавального… Книга буде корисною як вчителям, вихователям так і батькам, бабусям, дідусям і звичайно дітям.

Немає коментарів:

Дописати коментар