Бібліотека - студія "ДіМ"

9 листопада 2018 р.

Літературне відкриття -Анастасія Нікуліна



Зустріч , яка змінює  уяву про письменника, читання, а все тому , що  автор -  Анастасія Нікуліна, яка сьогодні завітала до читачів міста  з презентацією своєї нової книги «Зграя».   Сучасні молоді автори цікаві для своєї аудиторії не лише своїми книжками, але і самі, як особистості , бо мають певні погляди на сьогодення без заангажованності і стереотипів суспільства. Саме такою є молода українська письменниця, яка у 2016 році здобула перемогу в Міжнародному конкурсі «Коронація слова» в номінації «П'єси для дітей» з п'єсою для старшого шкільного віку «Завірюха». Анастасія пише  свої книги   у стилях гостросоціальна проза, реалізм, підліткової літератури, яка і сама, в свій час, спробувала бути учасницею багатьох молодіжних активностей займаючись міні-футболом, граючи в стріт–бол, читаючи реп та бути учасницею групи паркуристів. Саме звідси знання  життя підлітків і їх уподобань. Сьогодні на зустрічі відбувався активний діалог між письменницею і учасниками на тему її нової книги «Зграя»: паркур це спорт чи небезпека, бути сильним – це бути зверхнім і принижувати інших, слабших, чи це просто бути фізично здоровим, чи є справжня дружба і взаємопідтримка. Не забули про тему дітей і батьків, чи є проблеми і які. Саме про ці відносини, про небезпеку світової павутини   ще одна книга Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Синій Кит», яка теж була сьогодні   в темі розмови. Книга   здобула міжнародну українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара 2018 року у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт — 2018.
   Письменниця своїми розповідями зуміла зацікавити публіку, яка  ще довго не відпускала авторку, задаючи чимало цікавих, дотепних і серйозних запитань: чому обрали саме таку тему для написання  книги «Зграя», чи довго треба писати одну книгу, які книги чекають читача в майбутньому, чи важко і страшно займатись паркуром і ще багато інших.

   Зустріч відбулась в рамках проекту «Літературні відкриття», який започаткований  міською централізованою бібліотечною системою і фінансово підтриманий Департаментом культури Луцької міської ради.  Ще одне відкриття для лучан зроблене і ДАЛІ БУДЕ!









 

Немає коментарів:

Дописати коментар