Бібліотека - студія "ДіМ"

7 листопада 2013 р.

Інтерактивний урок "Говоримо українською" від Василя Гея

Сьогодні, 7 листопада, в центральній міській бібліотеці для дітей із нагоди Дня української писемності та мови пройшов, як запевняють його організатори, цікавий повчальний інтерактивний урок «Говоримо українською».

Його провів член Волинської організації Національної Спілки письменників України, поет, прозаїк, публіцист, Заслужений діяч мистецтв України Василь Гей. За інформацією директора центральної міської бібліотеки для дітей Ніни Бочарової, присутніми на уроці були учні 8-В класу загальноосвітньої школи №5.

Про історію і розвиток української мови, про життя преподобного Нестора Літописця, для якого книжкова справа стала сенсом його життя, про трагічні сторінки знищення і заборони рідної мови, зачитані зі «Скорботного календаря», ознайомила присутніх провідний бібліотекар Ірина Гаджиєва. Під час інтерактивного уроку діти мали можливість практично попрацювати над мовними завданнями, які їм підготував Василь Гей. Це стосувалось і відмінювання власних імен, числівників, виправлення мовних суржиків, продовження змісту прислів’їв, приказок.

На зустрічі лунала поезія цього знаного волинського митця, був презентований перший том «Вибрані твори у трьох томах. Поезії» та бібліотечна виставка «Барви рідної мови». Письменник отримав безліч запитань від присутніх, а на завершення зустрічі діти отримали книги з авторським підписом самого Гея.