Бібліотека - студія "ДіМ"

29 травня 2014 р.

Казкова зустріч з "Шуршиком"

Зустріч з відомою та цікавою людиною завжди віщує якусь загадковість та приємність.

Вчора, 28 травня, в міській центральній дитячій бібліотеці, відбулася творча зустріч з відомою українською письменницею, заслуженим журналістом України, лауреатом Всеукраїнських літературних премій «Благовіст» та Олександра Олеся, обласної літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, переможницею Всеукраїнських літературних конкурсів «Золотий лелека», «Ярославів Вал» та «Відродимо забутий жанр» на кращу радіопєсу – Надією Гуменюк. Адже Надія Павлівна в цьому році стала ще й лауреатом Всеукраїнської премії імені Лесі Українки за свою книгу «Шуршик В. та інші». На зустріч завітали учні 3-х класів НВК №9. На діток чекала казкова героїня Яринка, яка запросила їх на чудову казкову презентацію «Сторінками книги «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду».

Яринка - це дівчинка, яка подорожувала садом, який подарував їй дідусь. Дітки з великим задоволенням мандрували насправді загадковою, чарівною і таємничою країною Трамзанією, де живуть Хмурільда, Брехільдо, Заздрільдо, Крадільдо, Жирільдо, Лінільдо, адже на них там чекали несподівані зустрічі та пригоди з Шуршиком, песиком Бутсиком, котом Файликом.

А ще Надія Павлівна завітала на зустріч з невеликим сюрпризом. Нещодавно сві побачила її нова пісенна збірка «В України- іменини», в яку увійшли пісні на вірші письменниці. Справжньою несподіванкою було виконання творів вокальною групою «Ластів’ята» музичної школи №1 ім.Ф.Шопена, під керівництвом Марії Лукач. Адже пісня «Україна» стала візитівкою нашої країни на Міжнародному фестивалі фольклору.

Зустріч була дійсно неповторною, адже діти з великим задоволенням взяли автограф у автора і вони були зачаровані казковим дійством, яке їм подарували працівники бібліотеки, зокрема ведуча свята Юлія Аркушин та дівчинка Яринка, учениця НВК №9 Валерія Мельник. Діти побажали автору життєвої гармонії та нового літературного Слова!