Бібліотека - студія "ДіМ"

22 січня 2015 р.

Зимовий калейдоскоп у малюнках для дітей

Сьогодні, 21 січня, в центральній бібліотеці для дітей відбулось нагородження учасників та переможців конкурсу «Зимовий калейдоскоп» творчих робіт серед дітей з особливими потребами та дітей загальноосвітніх навчальних закладів міста. Організатори конкурсу Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ставили метою конкурсу виявлення творчих здібностей дітей, виховання у них відчуття прекрасного через створення власноруч творчих робіт.
В залі бібліотеки була створена художня експозиція з робіт дітей, які дійсно продемонстрували своє  дитяче бачення зимової казки, бажань, мрій, краси природи. Розпочала дійство начальник відділу соціальної роботи центру Бондарчук Олена, яка розповіла про умови конкурсу, його результати. На правах господині, слово взяла директор бібліотеки Ніна Бочарова в книгозбірні якої вже другий рік поспіль відбувається презентація робіт саме цієї виставки. Директор подякувала діткам за їх творче натхнення і бажання створювати такі чудові роботи. Слова вдячності за допомогу, підтримку учасників, були сказані і батькам, які прийшли порадіти за успіхи своїх дітей. Презентація виставки переросла згодом у щиру, цікаву розмову, в якій активними учасниками стали самі дітки. Кожен конкурсант розповів про те, що його надихнуло створити свій малюнок, що він хотів донести цим твором для тих, хто його буде дивитись. Діти в своїх малюнках запрошували побувати і в зимових Карпатах, і зазирнути до вечірньої хатини, в якій горить різдвяна свічка, завітати на святкову ялинку, подивитись на кумедних і веселих сніговиків. З особливим душевним трепетом були намальовані ангелики, вбранні в стріблясті сукні, а деякі були і у вишиванках. Свято продовжили конкурси, де діти збирали паперові «снігові» кульки, відгадували загадки, стали учасниками вікторинки - інформинки. А ще, деякі діти порадували всіх присутніх співом нових колядок і щедрівок, які вони підготували до цих різдвяних свят. По закінченню веселих розваг, організатори конкурси перейшли до нагородження. Всі учасники отримали подяки від міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та солодкі подарунки. Були визначені і переможці. Ними стали: Шатров Ілля, учень НВК №26 (1 місце), Жук Аня, учениця ЗОШ №10 (2 місце), Трапезніков Владислав, учень ЗОШ №15 (3 місце).
Слово калейдоскоп означає - красивий, дивлюся, спостерігаю. От і організатори конкурсу та працівники центральної бібліотеки для дітей запрошують подивитись красиву, творчу виставку робіт дітей нашого міста, яка відкрита в залі книгозбірні.

Немає коментарів:

Дописати коментар