Бібліотека - студія "ДіМ"

6 травня 2015 р.

Пам'ять не знає сивини


8 та 9 травня цього року ми відзначаємо 70 років Перемоги над нацизмом у Європі, День пам’яті та примирення. Це була велика перемога над найпотужнішим ворогом. Ініціаторами зустрічі стали самі діти, читачі центральної бібліотеки для дітей, які є учнями 5-А класу ЗОШ №15. Для них це унікальна нагода поспілкуватися з тими, хто переміг в цій нелегкій, жорстокій війніБібліотечні працівники підготували розгорнуту фото – ілюстративну виставку «День Перемоги -  день пам’яті та примирення», яка знайомить з документами та матеріалами про ті переможні бої.
Зустріч розпочала бібліотекар Ірина Гаджиєва , яка розповіла про героїчну мужність, яку проявив наш народ в роки війни відстоявши честь і незалежність Вітчизни. Хвилиною мовчання присутні пом’янули солдатів, які не повернулись. Далі розмову продовжила Катерина Василівна Тертишнікова- ветеран Великої Вітчизняної війни. Цікаві факти з бойової біографії почули учасники зустрічі зі слів самої Катерини Василівни. Це і про похід з метою розвідки розташування німецьких бойових одиниць, і про перший досвід стрільби з міномета , і про подвиги своїх однополчан. Всі ці спогади Катерини Василівни вилились у власні вірші, які вона з задоволенням прочитала для присутніх.  Безліч запитань від дітей отримала ветеран. Їх цікавило, де вона була в той день 22 червня 1941 року і як сприйняла цю звістку, як потрапила на фронт, в яких боях вона приймала участь , які отримала нагороди і яка з них найдорожча.


Під час зустрічі діти мали змогу переглянути відео-ролики, завдяки яким вони змогли реально уявити собі ті події.
Зустріч була настільки цікавою та захоплюючою , що діти запросили Катерину Василівну на відкриття Музею бойової слави до себе в школу.
І, дійсно, людська пам'ять – найкращий обеліск. Ми з вами повинні знати нашу історію і обов’язково пам’ятати її, інакше подібні події повторюються.





Немає коментарів:

Дописати коментар