Бібліотека - студія "ДіМ"

22 листопада 2015 р.

Дитяча ігротека у Міжнародний день ігор у бібліотеці відбулась


Як не сумувати в осінню, дощову пору запропонували працівники центральної бібліотеки для дітей спільно з керівниками клубу «Фішка» Романом та Юлією Мамчур запросивши дітей , дорослих провести свій вихідний день за цікавими, пізнавальними настільними іграми. Саме в третю суботу листопада світ відзначає Міжнародний день ігор у бібліотеці. Суботнього дня 21 листопада до бібліотеки завітали діти зі своїми родинами: мамами ,бабусями, братиками, сестричками , щоб стати учасниками ігрового сімейного вихідного дня. Сьогодні , коли діти перебувають у вирі віртуальних ігор, відірвані від живого спілкування, а їх батьки не можуть віднайти моменти для спілкування і розуміння своїх дітей, настільні ігри є тим острівцем до об’єднання на якому стає комфортно всім – від найменших до найстарших членів сімей. Саме така атмосфера панувала сьогодні в дитячій залі бібліотеки. Роман Мамчур, організатор зустрічі, зумів підібрати такі ігри, які стали цікавими для дітей віком від 3 до 12 років. Не сиділи без діла і дорослі, які теж мали можливість стати учасниками розвиваючих, логічних ігор. А ще було дуже цікаво спостерігати, коли маленькі діти навчали своїх батьків правилам гри. А ігор було чимало: «Моя весела ферма», «Дитяча монополія», «Уно», «День сирка», «Діти Каркасона» і інші. Давно доведено, що настільні ігри для дітей позитивно діють на розум, логіку, риторику, гарні в плані вивчення цифр і букв, рахунку, тренують пам'ять.
Ще діти мали можливість складати різноманітні конструктори, кубики, малювати, знайомитись з дитячими книгами і журналами, навіть спробували ставити виставу з ляльками-рукавичками . Було гамірно, весело, цікаво і корисно.
Директор бібліотеки Ніна Бочарова привітала всіх присутніх ще з одним святом Всесвітнім днем дитини , яке відзначалось 20 листопада, наголосивши, що яка б талановита, розумна дитина не була, вона потребує дорослу опіку, увагу, любов, підтримку. Завітала на суботній родинний вихідний і директор книжкового магазину « Руніка» Руслана Лазарєва, яка передала бібліотекам пакунки з книгами, що були отримані в ході акцію « Подаруй бібліотеці книгу», яку проводив магазин серед своїх покупців.
Організаторам ігрового дня книгозбірні у бібліотеці вдалось створити учасникам хороший настрій і вони полишали бібліотеку з приємними враженнями і бажаннями зустрітись ще не один раз , адже настільні ігри це відмінний варіант цікаво провести час і привід зібрати друзів і весело відпочити.

Немає коментарів:

Дописати коментар