Бібліотека - студія "ДіМ"

1 березня 2017 р.

Семінар « Роль учнівського самоврядування у формуванні громадянської свідомості підростаючого покоління засобами патріотичного виховння»

Вчитись і ділитись досвідом завжди цікаво і корисно. Це підвердили сьогодні учасники  міського семінару педегогів - організаторів міських загально-освітніх шкіл, навчально – виховних комплексів та гімназій Луцька. Тема   семінару  « Роль учнівського самоврядування у формуванні громадянської свідомості підростаючого покоління засобами патріотичного виховння» є актуальною в теперішній час.   Організаторами семінару були Управління освіти  Луцької міської ради,  КЗ «ЗОШ №15 I-III ступеня» та центральна міська бібліотека для дітей .  Семінар набув своєї інтерактивності тим, що проходив він за межами педагогічних тим самим дав можливість учасникам пізнати своєрідну школу роботи і іншого, теж не менш освітнього закладу , як книгозбірня для дітей. До програми семінару були включені виступи методиста управління освіти Луцької міської ради Матвійчук Оксани Євгенівни , яка наголосила на актуальність даної теми. Заступник директора з навчально – виховної роботи Савченко Світлани Володимирівна та педагог-організатор Буднік Ірини Володимирівна  поділилились досвідом роботи в загально – освітній школі №15 за темою семінару  . Цікавим доповненням був виступ учнів , які презентували діяльність шкільного музею Бойової слави   і  прикро , але є такий момент в нашій історії, він продовжує поповнюватись героїчними й   навіть трагічними подіями останнього часу, зокрема щодо інформації про учасників АТО та волонтерів. 
  Директор бібліотеки Ніна Бочарова запросила присутніх до подорожі сторінками книги « Побачення з давнім Луцьком»  дитячої письменниці, педагога молодших класів  ЗОШ №15 Ольги Герасимюк.  Для учасників семінару учні , спільно з бібліотекарем Юлією Аркушин під керіництвом автора, інценізували сторінки майбутньої книги  « Легенди старого Луцька». На продовження теми патріотичного виховання  емоційним, творчим був виступ учасників аматорського театру «Вперше»  Дарини Кухарук, учениці ЗОШ №7, та  Волосюк Руслани , учениці Княгининської школи-інтернату , ліцею ,під керівництвом драматурга, режисера Наталії Максимчук . Вони  продемонстрували поетичний перфоменс з уривків   книги Дзвінки Матіяш «Марта з вулиці Святого Миколая»   та щойно виданої книги волинського поета, учасника АТО Юрія Щербика « На лінії невидимих фронтів»  об’єднаною темою війни на Донбасі.

       Патріотичне виховання  це ще й збереження і популяризація   історико-культурної спадщини українського народу, звичаїв , обрядів. Учасники семінару   активно долучились до майстер – класу по  виготовленню ляльки-мотанки « Оберіг».   Про історію ляльки, її   народне значення і обрядовість розповіла  керівник гуртка українознавства ЗОШ №15 Ольга Василівна Герасимюк.  Жваво, з безліччю запитань, обмінів своїх надбань у  педагогічних колективах шкіл міста по темі семінару , ділились учасники в творчій перерві. Спільно були намічені певні заходи на патріотичну   та   краєнавчу тему з залученням органів учнівського та батьківського самоврядування щодо формування у дітей та молоді духовності, моральної культури,  уміння жити в громадянському суспільстві і виховувати в собі почуття патріотизму і відповідальності за себе і долю країни.










Немає коментарів:

Дописати коментар