Бібліотека - студія "ДіМ"

24 травня 2017 р.

«Які щасливі очі у казок»

 Які щасливі очі у казок» - це рядки з одноіменного вірша  пиьменниці і видатної людини Ліни Костенко. І сьогодні , 23 травня, це могли підтвердити учасники і гості щорічного фестивалю « Мій маленький театр» лялькових гуртків , які працюють при бібліотеках міста. Традиційно цей фестиваль відбувається в травні в переддень Дня захисту дітей та перед початком літніх канікул у дітей. В останні роки , фестиваль набув статусу мандрівного, адже актори мають можливість виступити з виставами перед дітьми в дошкільних закладах , літніх таборах, майданичиках міста.
               На цьогорічний фестиваль прибуло 26 учасників, які представляли  театр «Соняшник» ( центральна бібліотека для дітей, керівник Оксана Січкар), «Котогорошко» ( бібліотека-філія №10, керівникЛариса Радчук), « Дзвіночок» ( філія №5, керівник Людмила Столярова), «Усмішка» ( бібліотека-філія №2 для дітей, керівник Світлана Остапюк) та   «Буратіно» бібліотека-філія №3 для дітей, Жанна Клекоць).
       В мандрівку   стежками казкової країни запросила всіх маленька  героіня Еля, яка і запропонувала дітям побувати в чудовій казці « Коза – дереза», « Хоробрий заєць», «  Пригоди Насті в Казковій країні», « Вогнехвостик» та в музичну виставу  «Євробачення Enimals».
 З відкриттям    фестивалю учасників привітав танцювальний колектив «Дзвіночок»  ЗОШ №16  ( керівник Дзірба Оксана).
       Всі актори маленьких театрів отримали сувеніри, а керівники бібліотечних лялькових гуртків були відзначені грамотами Департаменту культури Луцької міської ради.
       З початком відкриття фестивалю в бібліотеках міста  розпочинає свою діяльність програма « Бібліотека –територія дитинства» в рамках якої  дітей міста під час літніх канікул чекають різноманітні заходи: конкурси, свята, квести, показ мультфільмів, майтер-класи, свята і звичайно вистави лялькових театрів.









Немає коментарів:

Дописати коментар