Бібліотека - студія "ДіМ"

18 лютого 2021 р.

"Пам’ятники – це не стільки про минуле, скільки про нас зараз" : інтерактивна мапа монументальних об`єктів, присвячених Лесі Українці



        Пошановувачам життя і творчості Лесі Українки та в зв’язку з 150-ю річницею від дня народження геніальної поетеси, бібліотекарем центральної бібліотеки для дітей м. Луцька Волинської області Юлією Аркушин була створена інтерактивна мапа монументальних об’єктів, встановлених на території України, споруджених на честь Лесі Українки.

В ряді країн світу поставлені пам’ятники, відкриті музеї та меморіальні дошки. Це засвідчує значна джерельна база – як на паперових, так і на електронних носіях.

Цей матеріал включає в себе відомі пам’ятники, а також низку нових, раніше невідомих споруд. Інформацію, вдалося віднайти завдяки активній, пошуковій роботі бібліотекаря Юлії Аркушин, через особисті спілкування з жителями багатьох міст, містечок, селищ, які надсилали фото і інформацію про історію спорудження пам’ятників. Всього ресурс містить 59 монументів.

Це ніби спрощена картографічна модель вшанування суспільством великої, геніальної поетеси зробленого у камені.



https://view.genial.ly/6006c60f8c059b0d156bf075/horizontal-infographic-maps-interaktivna-mapa-monumentalnih-obyektiv-prisvyachenih-lesi-ukrayinci


Немає коментарів:

Дописати коментар