Бібліотека - студія "ДіМ"

23 серпня 2021 р.

«Народжена бути вільною»

Саме під таким гаслом проходило патріотичне свято з нагоди 30-ї річниці з Дня Незалежності України в бібліотеці - студії ДіМ. На майданчику біля бібліотеки дітей привітала директор Ніна Бочарова, яка розповіла про історію свята, історію творення незалежної, вільної, самостійної країни України. Діти написала віршоване привітання з нагоди Дня Незалежності України і відпустили його разом з жовто-синіми кульками у «вільний політ» до дітей з інших міст, а можливо і країн. Спільно, всі виконали Гімн України і побажали всім українцям не забувати , «що ми браття козацького роду».

Далі всі учасники свята взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті «Україна казкова», де змогли проявити свої творчі, креативні і патріотичні таланти. Підсумки конкурсу і визначення переможців було довірено відомому волинському художнику Миколі Волошину. Таких було 6 учасників , які отримали в подарунок книги та ігри. Також всі маленькі художники отримали від колективу спонсорів бібліотеки («ВолиньСталь»,ТзОВ «Йоданка», Мережа піцерій «Соло») подарунки – книжки, альбоми, зошити, блокноти, закладки до книг.

Наступною локацією свято стала зустріч з відомим колекціонером Анатолієм Сірковим, який презентував виставку конвертів з різних історичних, культурних, творчих подій в історії країни, з життя відомих особистостей. Особливий інтерес представляли конверти із серії «Міста – побратими», «30 років Незалежності України», «Волинянка на дорогах Волині». Була надзвичайна цікава, інформаційна розмова, яка просто захопила дітей своєю новизною, цікавими фактами. Одним з таких стала інформація про пам’ятник листоноші на центральній пошті в нашому місті.

Неймовірно творчо, гамірно, активно і весело пройшла творча майстерка з відомим художником Миколою Волошиним. Спочатку для найменших читачів та їх батьків Микола показував як намалювати веселого слоника. В кожного він був свого кольору, з великими або малими вухами, з коротким або довгим хоботом, ще й «міг літати». Наступна майстерка була для старших дітей. Микола Волошин познайомив читачів зі своїми картинами, малюнками, розповів про роботу книжкового ілюстратора і про своє захоплення карикатурами і шаржами. Діти вперше спробували малювати саме в такому форматі. Тут були і шаржі на своїх друзів, на самих себе, на певні події . Удостоївся окремих малюнків і сам Микола Волошин.
Сьогодні свято у бібліотеці було для дітей, разом з дітьми, з тими, хто вірить в майбутнє України.














Немає коментарів:

Дописати коментар