Бібліотека - студія "ДіМ"

13 березня 2017 р.

Мандруюча виставка " Мрій! Читай! Мандруй!



Центральна бібліотека для дітей ставши однієї із 147 учасниць загальноукраїнського проекту «Display-кросинг»   прийняла естафету від  бібліотекарів України. Організаторами цієї виставки виступила   Молодіжна  секція  Української бібліотечної асоціації. За рішенням Генеральної Асамблеї ООН  проголошено 2017 рік   Міжнародним роком сталого туризму. Мета цьогорічної виставки-подорожі «Мрій! Читай! Мандруй!» популяризувати художню, науково- пізнавальну літературу про подорожі, туризм, розповісти на всю Україну про свій рідний край, а також про важливість взаєморозуміння між народами; викликати інтерес і повагу до культури інших країн.  
    




Працівники книгозбірні проявили власний професійний досвід і креативність у оформленні виставки- подорожі. В інсталяції до першого розділу, що має назву " Бібліотечні мандри з героями книг" представлені книги, з героями яких можна помандрувати " Навколо світу за 80 діб"Жюль Верна, познайомитись з цікавими розповідями з книги" Старий і море" Ернеста Хеменгуея,або відправитись у подорож сторінками книги Миколи Трублаїні " Шхуна " Колумб". А ще допитливі читачі можуть дізнатись понад 400 цікавих фактів з іллюстрованої енциклопедії " Все про країни і народи" та серії книг " Чудеса світу", " Чудеса України"




Наступний розділ " Рідний край у бібліотечних туристичних маршрутах" відкриє туристичний світ видань про наше місто, рідний волинський край. Не тільки туристам, але й самим лучанам буде цікаво познайомитись з книгами Петра Троневича " Луцький Замок, заслуженого краєзнавця України Вальдемара Пясецького " Пройдімося давнім Луцьком". Відомий журналіст Валерій Мельник у своєму фотоальбомі "Люблю тебе , Волинь!" знайомит з унікальними місцями, які є у нашому краї. Відвідувачі мають можливість дізнатись через представлені на виставці путівники " Екскурсія містом і не тільки.."," Шацький Національний з парк - перлина Европи"," Велосипедні екскурсії", " Музей Волинської ікони" і інші про туристичні маршрути нашим краєм.




" Спогади та враження" - таку назву має третій розділ виставки. Тут розміщені сувеніри, які були любязно надані читачами нашої бібліотеки. Неймовірна географія цих експонатів: фігурки слоників з Непалу та Африки, статуетки з Нігерії, магніти зі Швеції, Чікаго,Македонії, Американського Дісней Ленду і багато інших
  





Як додатком до цієї виставки, бібліотекар Юлія Аркушин запропонувала своїм юним читачам відправитись у подорож з використанням настільних ігор " Галопом по Европах", " Навколо світу", " Вікторина Україна", " Тунель в Галактику"




Отож, якщо  ви ще не визначились зі своїми маршрутами на літні відпустки і хочете дізнатись про  них більше, запрошуємо  завітати до центральної бібліотеки для дітей і ознайомитись з незвичайною, інтерактивною, пізнавальною виставкою : « Мрій! Читай ! Мандруй!».


Немає коментарів:

Дописати коментар