Бібліотека - студія "ДіМ"

9 березня 2017 р.

Шевченківські читання

В центральній бібліотеці для дітей сьогодні відбулись поетичні читання   творів Тараса Григоровича Шевченка. Розпочали їх учні 1-А класу ЗОШ №15    а    підтримали цю поетичну естафету   учні  3 –В класу НВК №9.
 Бібліотекар Юлія Аркушин підготувала юним читачам інтерактивний поетичний урок метою якого стало  розповісти про красу поетичного слова великого Кобзаря, викликати бажання  вивчати твори поета , розуміти іх зміст.  Діти  переглянули слайд-презентацію про життєвий  і творчий шлях  поета, побачили ті місця де ріс маленький Тарас, познайомились з картинами, які він малював. Використовуючи засоби театральбного дійства бібліотекарі відтворили сценки з життя маленького Тараса і його стосунків з його сетрою Катериною. Присутні почули цікаву розповідь про одну із небагатьох прижиттєвих книг поета " Буквар южнорусский", який вважався посібником для грамоти в школах України написаний українською мовою. До уваги дітей був продемонстрований мультфільм, знятий студентами Харківського університету ім . Г.С. Сковороди за мотивами вірша Тараса Шевченка " Садок вишневий коло хати". Як виявав любові до поета діти підготували поетичний вінок з  творів поета. Звучали вірші " Зацвіла в долині червона калина",«Тече вода з-під явора», «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий коло хати» та інші  які входять у дитячі душі змалку.  










 Сьогодні  діти мали можливість ступити на  творчі Тарасові стежки, які в майбутньому приведуть до визнання величі великого Кобзаря. В читальному  залі бібліотеки     організована виставка книг  « Слово про великого Кобзаря».

 

Немає коментарів:

Дописати коментар