Бібліотека - студія "ДіМ"

3 червня 2015 р.

Бібліотека – територія дитинства


В Міжнародний день захисту дітей публічні бібліотеки міста на Театральному майдані презентували для дітей свою власну літню програму « Бібліотека –територія дитинства», в рамках щорічного « Фестиваль ідей для дітей» . Директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова назвала лише 7 причин , які підтверджують, що бібліотеки необхідно відвідувати і дорослим і дітям. Серед них : в книгозбірнях дітей чекають цікаві і корисні книги і журнали, можна поринути у віртуальний світ, відвідавши Інтернет - центри, які відкриті при бібліотеках, стати активними учасниками творчих студій, гуртків, майстерень, найменшим діткам свій час може приділити бібліотечна няня « Мері Поппінс». На святі бібліотечні працівники підготували чимало цікавих територій , і кожен міг знайти свою, яка йому була більше до вподоби: на творчій територій дітям проводили майстер-класи працівники бібліотеки –філії №6, бібліотеки-філії №2 для дітей. Працівники дитячого відділу центральної бібліотеки для дорослих створювали гарний настрій з використанням бодіарту та виготовлення квітки з кульки. Всі бажаючі мали можливість спробувати себе у ролі маленького художника під керівництво Лариси Чубай з дитячої студії « Соняшник», яка працює у філії №7. 
Діти змогли потрапити на відео територію і стати учасниками бібліотечного відеоролика « Я маю право», які для них готували бібліотекарі центральної бібліотеки для дітей Юлія Аркушин та Вікторія Гут. 
На ігровій території дітей чекали цікаві настільні ігри « Козацьке лото», « Твістер», «Острів скарбів» і інші . І звичайна кожен присутній на святі мав можливість відвідати бібліотечну територію – книг та журналів « Привіт пригодам». 
А для всіх гостей фестивалю свої виступи дарували учні музичної школи №1 ім. Ф. Шопена та хореографічний колектив « Грація».






Немає коментарів:

Дописати коментар