Бібліотека - студія "ДіМ"

12 серпня 2015 р.

Під покровом любові. Арт-терапія для сімей воїнів АТО


Так називалася творча гутірка дружин учасників АТО та їхніх діток, що відбулась 8 серпня в цетральній бібліотеці для дітей. Шість матусь і семеро дітей віком до дев’яти років провели разом майже п’ять щасливих годин, відображаючи пензлем на справжніх полотнах свій настрій та емоції.
Цей захід відбувся за сприяння Відділ організації благодійності та соцслужіння Волинської єпархії УПЦ КП , керівників Мистецька студія "МАЛЬОВАНКА" Богдана Осіюк та Галина Палазнік , Волинський центр допомоги бійцям АТО, Ніни Бочарової, директорки центральної міської бібліотеки для дітей та за фінансової підтримки австрійської діаспори, зокрема парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Відні.
Мами з дітками разом писали картини. І хоча до того жодна з них не тримала пензля у руках, їм все вдалося! Перший малюнок був спільний. Дітки вигадували сюжет, мамусі допомагали. Другий малюнок жінки малювали самі. У повній тиші, віддавшись своїм відчуттям (дітлахів у ту мить розважали дорослі організатори).
Я така щаслива, вигукувала одна мама! Я зрозуміла, що хочу малювати. Запишіть мене до своєї студії, просила художників.
Я все ще під враженням і дитина просить відвезти її туди, де були вчора, розказувала наступного дня інша мама.
І дітлахи того дня не втомили своїх мам, а навпаки, вони разом відпочивали. Коли й малювали, коли крутилися в захваті коло маминих малюнків, частувалися солодощами, бавилися в ігри.
«Любов перемагає!» – з таким лозунгом ми плануємо показати ці художні полотна в деяких містах Європи. Щоб усі зрозуміли, що попри війну, мами і дітки військовослужбовців є справжньою опорою для своїх татусів й любов їхня не тліє, а навпаки, стає ще сильнішою.

Немає коментарів:

Дописати коментар