Бібліотека - студія "ДіМ"

17 березня 2016 р.

Письменниця, яка творить свої світи.


Українська письменниця-прозаїк, яка пише у жанрі міського фентезі , Дара Корній 15 березня, у Луцькій міській дитячі бібліотеці презентувала свою нову книгу - «Зворотній бік сутіні».
Директор бібліотеки Ніна Бочарова здивувалась такій кількості людей, які прийшли послухати письменницю: «Я бачила черги колись за маслом, але перший раз бачу чергу до письменника. Приємна черга. Весною народжуються бажання. Я мала бажання зустрітися з письменницею, у Мирослави Іванівни – було бажання випустити книжку. Наші бажання співпали і ми зустрілися сьогодні тут».
З часу публікації першої книги «Гронихмарник» та відзначення її престижною літературною премією
« Коронація слова», минуло лише 6 років, проте, за цей досить невеликий для творчого визнання час, Дара Корній стала однією з найпопулярніших письменниць України. Нині у її доробку 10 книг для дорослих, дітей та підлітків. У 2012 році Дара Корній (справжнє ім’я Мирослава Замойська) написала книгу « Зворотній бік світла» , якою розпочала сагу, що складається з чотирьох книг. Це історії про вічну боротьбу між темними та світлими силами.
«Самі персонажі (а це українські міфологічні боги ) заставляли мене дописати, - зізнається письменниця, - вони мені навіть снилися. Тому написала дві книги продовження. Третю презентую сьогодні , а наступна буде у вересні».
Отож, третю історію - « Зворотній бік сутіні» Дара Корній презентувала на рідній їй Волині , адже письменниця народилася на Старовижівщині.
Чимало читачів прийшло послухати відому письменницю, яка розповідала про те, звідки черпає матеріал для написання своїх книг, у чому полягає небезпека вивчення потойбічних світів і надприродніх сил. Потяг до міфології українців у Дари Корній виник ще з дитинства з оповідей бабусі про мавок, лісовиків чи домовиків. Складати перші тексти почала для своїх дітей. Спочатку це були казки, потім оповідання для підлітків і перший роман – фентезі « Гронихмарник».
Разом з тим, Дара Корній застерігає читачів не сприймати усе написане за правду, все ж-таки її книги - це художня література , в якій багато вигадки.
Письменниця планує описати усіх духів з нижчої міфології і таким чином скласти каталог генеології українських вірувань. А ще вона інтуїтивно у своїх текстах відкрила світ « сірих богів», про який взагалі мало хто знає.
Загалом, як зізнається авторка, вона любить усіх своїх книжкових героїв, деякі з яких мають своїх прототипів у реальному світі.
Світи, які Мирослава описує у книгах, іноді бачить і в реальному житті:
Мирослава запевнила, що світ, про який вона пише, не впливає на неї, адже там є свої правила, і якщо людина не хоче впускати до себе «гостей» із інших світів, то вони не мають права до неї прийти.
Цікавою і приємною була зустріч з відомою письменницею і надіємось, що не остання.

Немає коментарів:

Дописати коментар