Бібліотека - студія "ДіМ"

22 лютого 2017 р.

Творча зустріч з молоддю Братів Капранових в Луцьку

Сьогодні в Луцьку в центральній бібліотеці для дітей відбулась книжкова зустріч з письменниками, видавцями Братами Капрановими які презентували книгу « Мальована історія  незалежності України»  для молоді, а саме для вихованців  Волинського обласного ліцею з посиленою військово - фізичною підготовкою та відвідувачів книгозбірні. На початку зустрічі директор бібліотеки Ніна Бочарова ознайомила присутніх з творчим книжковим доробком письменників, розповіла про деякі біографічні моменти їх життя. Надзивичайно жваво, інтригуюче, повчально і історично правдиво розповідали письменники про процес написання книги, іі історичні і сьогоденні постатті, згадувані на сторінках книги,серед яких автор  Акту про незележність  Левко Лук’яненко та перший президент новітньої України Леонід Кравчук. Брати Капранови Віталій та Дмитро,  написали історію України більш зрозумілою  і яку , як визнали самі присутні, можна успішно використати для підготовки до здачі ЗНО з такого предмету як історія.  Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьби за її встановлення.  
 У цій книзі використані портрети історичних персонажів, які малював рівненський музикант і художник, фронтмен гурту «От Вінта» Юрій Журавель.
 Для вихованців військогово ліцею  письменницький та життєвий шлях  Братів Капранових ще мало відомий ,  тому молодь  активно реагувала на розмову і задавала запитання: чи не планують зняти фільм за сторінками своїх книг, що полюбляють читати самі і чи читають книги їх рідні, чи  буде продовження книги про незалежність України? А по закінченню презентації  учасники творчої зустрічі мали можливість придбати книги з автографами від Віталія та Дмитра Капранових.

Дана зустріч відбувалась в рамках бібліотечної програми «Літературне відкриття» започаткованою в  2016році і підтримана департаментом культури Луцької міської ради.










Немає коментарів:

Дописати коментар