Бібліотека - студія "ДіМ"

15 червня 2017 р.

«Літні поради для дитячої громади» - саме таку назва мала розмова з дітьми з пришкільного табору НВК №9, які  відвідали центральну бібліотеку для дітей. З дітьми , але про дорослі речі розповідала бібліотекар Юля Аркушин: про безпеку самостійного перебування дітей вдома, в дворі, на дорогах, Інтернеті. Діти самі були безпосередніми   учасниками ситуативних ігор, в яких вони могли б потрапити таких як: коли до них на вулиці, в дворі підходить незнайома людина і пропонує пройти з ним за безкоштовним морозивом, коли  в двері квартири дзвонять незнайомці, з приводу уявного затоплення , вручення подарунка.
         Дорога, вулиця , машини. Це ще одна тема, яка була обговорена спільно з дітьми. З відеосюжетів, присутні дізнались про правила дорожнього руху та поводження дітей  з   велосипедами,  скейт та пені бордами.
Наступним моментом  стала розмова про безпеку в Інтернеті, соціальних мережах. Бібліотекар познайомила дітей про запобігання негативних проявів віртуального спілкування, виникненню непорозумінь , про певні правила дотримання    мережевого етикету – нетикету. Вона наголосила  про те, щоб  діти ніколи не давали приватної інформації про себе (прізвище, номер телефону, адресу, номер школи) без дозволу батьків, про заборону давати   свій пароль, за виключенням дорослих вашої родини. При любих проблемах і невідомих обставин звертатись до батьків, вчителів.
   Літо, канікули, веселі розваги,  цікаві зустрічі, подорожі і саме так хочеться, щоб провели діти свій вільний літнй час, і щоб ніщо і ніхто не  зміг цьому завадити.  
Всі учасники зустрічі отримали в подарунок   від ТОВ «Родинна ковбаска»  книгу  « Будь в безпеці».


 



Немає коментарів:

Дописати коментар