Бібліотека - студія "ДіМ"

13 травня 2021 р.

Міський етап Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання»


Сьогодні в центральній бібліотеці для дітей відбувся міський етап Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання» серед читачів публічних бібліотек міста. Участь у цьому конкурсі брали найактивніші, найерудованіші читачі. Даний конкурс проводиться за ініціативи Національної бібліотеки України за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Української асоціації працівників бібліотек для дітей, Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBB.

Оцінювали учасників конкурсу члени журі до складу якого увійшли : голова журі - Микола Мартинюк – член Національної спілки журналістів України та Національної спілки письменників України, письменник , перекладач, науковець, педагог, члени журі - Ніна Бочарова - заступник директора по роботі з дітьми Луцької міської централізованої бібліотечної системи, Яніна Мишківська – менеджер Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера». До представлення на конкурс, читачі обрали свої улюблені книги серед яких - « Зграя» та « Сіль для моря» авторки Анастасії Нікулиної, «Пригоди короля Мацюся» Януша Корчака, «Ритуал» - Сергія та Марини Дяченків, « Зося з вулиці Котячої» Агнєшки Тишка і інші. Всі розповіді були емоційні, цікаві, пізнавальні. На зустріч до конкурсантів завітали також переможці Всеукраїнського фестивалю буктрейлерів і промороликів «Book fashion» Маргарита Собчак та Денис Шкідина з презентацією своїх відеоробіт за сторінками книг.
За результатами виступів Диплом «Лідер читання» отримала Ірина Бєлова, читачка центральної бібліотеки для дітей. Саме їй тепер довірена честь представляти публічні бібліотеки Луцької об’єднаної територіальної громади на обласному онлайн – конкурсі. Всі учасники конкурсу отримали подяки та книжкові подарунки.
Ніякі карантинні обмеження не здатні зменшити жагу до читання, адже для читання була, є і буде завжди тільки зелена зона.








Немає коментарів:

Дописати коментар