Бібліотека - студія "ДіМ"

15 грудня 2022 р.

"Будинок чаю"

 

❄️
Прийшла зима - пора, коли особливо хочеться затишку, тепла, приємного спілкування у колі друзів за чашкою ароматного чаю.
Тож у #БібліотекастудіяДім було організовано бібліочаювання присвячене Міжнародному дню чаю, який відзначається щорічно 15 грудня.
Спокійний стан духу – необхідна умова церемонії. Тож всі присутні смакували запашні чаї, насолоджувалися печивом та цукерками.
Експертом бібліотечної церемонії виступила бібліотекарка Ірина Лівончук, яка і розповідала дітям цікаві історії походження чаю, традиції чаювання у різних країнах та познайомила з нюансами чайного етикету.
Яких тільки чаїв не було на сьогоднішній церемонії: чорний, зелений, червоний, з домішками фруктів та квітковими пелюстками. Кожен міг дібрати напій собі за смаком. Дітки розповідали про свої вподобання цього популярного напою.
Чай – один з найдавніших напоїв, вживання якого нерозривно пов’язане з національною культурою, господарством та історичними традиціями багатьох народів. Елегантно пити чай світ навчили китайці. Саме у Китаї зародилися традиції проведення чайних церемоній. Чаювання – один з чисельних засобів досягнення внутрішньої гармонії, пошуку свого місця в житті.
Доповненням до церемонії стала виставка “Будинок чаю”, на якій була представлена цікава інформація про напій. А головне – дітки виготовили для себе та родини коробку для зберігання чайних пакетів у вигляді декоративного чайника.
Аромат цілющого тонізуючого напою манив та зігрівав, а розмова звеселяла серце кожного, хто брав участь в цьому заході. Спокій і мир — обов’язкові умови чайного дійства. Учасники церемонії насолодилися довершеними смаками чаїв та отримали приємні емоції і заряд гарного настрою.
Чого і вам бажаємо!








Немає коментарів:

Дописати коментар