Бібліотека - студія "ДіМ"

30 травня 2017 р.

«Поліцейська академія для дітей»



Літо пора відпусток та канікул, його з нетерпінням чекають діти. І саме влітку зростає вірогідність різних нещасних випадків, травм. З незрозумілих причин дітей ваблять місця і предмети, які небезпечні для здоров’я, а іноді і життя. Щоб відпочинок не приніс їм  небажаних проблем  ми  дорослі маємо подбати про їхню безпеку, причому заздалегідь.

Сьогодні, в центральній міській бібліотеці для дітей,  бібліотекарі вирішили організувати «поліцейську академію». А були присутні на ній діти пришкільного табору НВК №9. Пояснити їм  всі правила безпеки, враховуючи при цьому їхні вікові особливості, оскільки занадто відверта розмова може не тільки налякати дитину, а й викликати непотрібну цікавість до певних тем,  прийшли лейтенанти Волинської обласної патрульної поліції міста Луцьк – Чиж Ірина та Слабенко Дмитро. Цікаво та невимушено пройшов діалог між дітьми та поліцейськими. Вони пояснили дітям про різні ситуації, які можуть трапитися з ними влітку і що робити, щоб не сталося лиха. Зокрема відвертим був діалог про правила поводження на дорозі, в лісі, на воді. Поліцейські торкнулися питання про небезпеку заблудитися: в місті, в лісі, в торговому центрі. Ще однією дуже важливою проблемою  для дітей влітку є «Безпека в Інтернеті» , «Безпека необдуманого Селфі». Дуже багато дітей їздять відпочивати в табори і як виявляється на них і там чекають певні несподіванки – це, зокрема, невизнання й агресія з боку дітей у колективі.


Під час зустрічі діти мали змогу у інтерактивній формі отримати знання , які допоможуть їм адекватно реагувати на небезпечні ситуації.








Немає коментарів:

Дописати коментар