Бібліотека - студія "ДіМ"

11 червня 2014 р.

Мандри лялькового театру "Соняшник"

Розпочалось літо, розпочались пригоди і мандрівки. Нещодавно 5 бібліотек міста, при яких діють лялькові театральні колективи, вирішили відтворити традиції мандрівного театру. Саме до такого дійства і долучились діти-артисти з лялькового театру «Соняшник» центральної бібліотеки для дітей. За 10 днів «театральних гастролей» вони побували у вихованців дитячого садочку №30, виступили перед дітьми ЗОШ №17, НВК №9, перед читачами бібліотеки на свято День захисту дітей. А нещодавно завітали до своїх сусідів, вихованців дитячого садка №27.

«Ви любите казки?» «Ви вірите казкам?» - такі запитання ставили маленькі артисти вихованцям дитячого садочку, коли завітали до них у гості з виставою «Кулька–вередулька». Незвична головна героїня кулька, весь час вередувала: то вона хотіла бути жовтою, то зеленою і ні з ким не хотіла товаришувати. Через її примхи з нею траплялось чимало пригод про які розповідав діткам Незнайко. А ще він співав з дітками, грав у різні ігри, загадував загадки. Зала у дитячому садочку, де зібралось чимало діток, весь час була наповнена емоціями: одні з яких допомагали кульці не спектися на сонці, інші, виручали її від сильного вітру і дощу. Головне байдужих не було і всі хвилювались за героїв вистави. Діти, як справжні пошановувачі «маленького театру» дружньо аплодували артистам, читачам бібліотеки Юлії Луканіній, Денисюк Валерії, Амза Каріні, Юрченко Ані. Велика вдячність незмінному керівнику театру «Соняшник» бібліотекарю центральної бібліотеки для дітей Оксані Січкар, яка вже 10 років є незмінним керівником театру і поставила разом з дітками більше 20 вистав.

Закінчилась вистава, але літо попереду і на колектив театру «Соняшнику» ще чекають нові зустрічі, нові вдячні глядачі.

А ще запрошуємо всіх дітей нашого міста до бібліотек, де протягом літа діє програма «Бібліотека - територія дитинства» де всіх чекають цікаві і корисні території книги, дитячої творчості, ігрова територія, інтернет зона, територія мультфільмів. Кожен може знайти свою територію у сучасній бібліотеці.