Бібліотека - студія "ДіМ"

8 вересня 2022 р.

6 вересня День читання книг

Сьогодні у всіх нас з'являється прекрасна можливість виділити трохи часу, щоб надолужити згаяне зі свого списку «для читання», тобто почитати.
Без перебільшення можна сказати, що книги допомагають нам краще розуміти один одного, відчувати себе менш самотніми і висловлювати свої складні емоції словами. Книги настільки сильні, що можуть переносити нас у часі і просторі - в минуле, сучасне, майбутнє.
Читання книг безумовно розширює кругозір людини, робить її розумніше, відмінно позначається на пам'яті, а також сприяє збагаченню її внутрішнього світу. Також читання книг збільшує словниковий запас людини (це найбільш очевидно у дітей), сприяє виробленню більш чіткого мислення, за рахунок цього ми більш ясно формулюємо і висловлюємо свої думки. Під час читання серйозних творів, ми постійно замислюємося про те, яку ж думку хотів висловити автор. При цьому наші мозкові звивини ворушаться швидше і, що дуже корисно, розвивається наше логічне мислення, поліпшується спостережливість і стає гостріше наш розум.
Проведіть сьогодні день, як можна більше читаючи. Візьміть книгу з книжкової полиці в бібліотеці - студії ДІМ. Для вас, наші шановні відвідувачі,ми підготували виставку-інсталяцію «Світ розкритої книги».
Святкуйте, не забуваючи при цьому залучати до читання книг друзів і близьких!




Немає коментарів:

Дописати коментар