Бібліотека - студія "ДіМ"

14 липня 2014 р.

День природолюба "Жива планета"

Який великий і багатий світ, в якому ми живемо, яка яскрава і різнобарвна природа навколо нас! Природа - це земля, повітря, вода і все живе на планеті. У природи свої споконвічні закони, своя гармонія буття. Кожна жива істота на Землі – унікальна та неповторна. Кожен вид рослин і тварин планети вплетений до чудової сітки життя. Перед людством постає одне із найважливіших завдань – збереження всього видового різноманіття видів та форм живих істот, які населяють землю.
Сьогодні у бібліотеці пройшов день природолюба «Жива планета». Цікавою і насиченною була програма свята. З великим бажанням і захопленням діти мали можливість взяти участь у екологічному квесті «Майстерня флори і фауни».
Маленькі природолюби дізналися про тварин, які є найбільш морозостійкими, про співучих птахів. Цікавою була інформація про найбільші та найбагатовічні дерева. Свою ерудицію та неабиякі знання «діти-чомучки» продемонстрували під час проведення конкурсу загадок. Виявляється, що вони знають навіть відповіді на такі загадки: сторожем не служить, а всіх рано будить?; чорне тіло, чорний вус, ніби справжній сажотрус…  Багато цікавої інформації діти дізналися про крокодилів, китів, бобрів, риб та інших екзотичних тварин.
Діти мали можливість переглянути дуже цікавий і пізнавальний фільм «Жива природа». По завершеню показу бібліотекарі і діти провели дискусію про важливість живих організмів для людини і про бережливе ставлення до природи.
Свою  майстерність юні художники-природолюби відобразили у конкурсі плакатів «Я і моя Земля».
На завершення свята діти переглянули книжкову виставку «Експедиція навколо світу», на якій різномаїття цікавих книг: «Світ-дивосвіт України», «Домашні тварини», «Казки лісу», «Підводний світ», «Світ на долоні» та багато інших.
Діти дуже цікаво і весело провели свій вільний час. Нам дуже хочеться вірити, що після сьогоднішнього свята душі їхні стануть добрішими, серця- теплішими, і вони завжди будуть пам’ятати, що ми на своїй планеті- не тимчасові мешканці, а мудрі господарі.