Бібліотека - студія "ДіМ"

5 травня 2016 р.

Книжковий Біг- Бен


Виставка має мандрівний характер: вона буде подорожувати всією Україною її будуть представляти бібліотеки –учасниці , які долучились до цього проекту.
Метою даної виставки було розповісти про сучасне значення англійської мови, як мови міжнародного спілкування, викликати інтерес і повагу до англомовних країн, спонукати людей до подорожей і розвитку міжнародного туризму.
Основним контингентом нашої книгозбірні є діти та підлітки, тому і виставку ми готували враховуючи їх запити, інтереси , бажання і можливості.
В інсталяції до першого розділу «Do you speak English&?» ми використали валізи , в яких розмістили словники, розмовники, підручники. Одна валіза зібрала книги для підлітків та молоді, а інша – була з книгами для молодших дітей. Валіза обрана , як символ збереження певної, ґрунтовної інформації , яка міститься саме там і в таких книгах, які допомагають збагатити словниковий і фразеологічний запас для спілкування англійською.
Наступний розділ « Читай в оригіналі» розкрив фонди бібліотеки художніми книгами на англійській мові, які представлені казками « Колобок», « Ох» , книгами « Пригоди Аліси в країні Чудес», «Хроніки Нарні» Люіс Керрол, « Мертва планета і інші фантастичні оповідання»і іншів. В оформленні даного розділу обрана інсталяція затишної, англійської кімнати з виглядом через вікно на відомий Тауерський міст в Лондоні, інтер’єр якої дає можливість насолодитись читанням книг.
Останній розділ під назвою « Мова стирає кордони» знайомить з цікавими туристичними місцями 5 англомовних країн, які представлені в картах, путівниках, буклетах. Це карти Лондона, Австралії, США, Нової Зеландії , Канади. Туристичний наплічних з карематом, використовується у оформленні виставки , як заклик до подорожей і пізнання історичних, культурних, природних надбань в цих країнах. Адже форма виставки: виставка –імпульс.
Робота над створенням і оформленням виставки дала можливість нам проявити свою креативність. Ми створили своєрідний книжковий Біг-Бен, який запрошує до вивчення англійської мови через словники, розмовники ( Study ), до читання творів в оригіналі ( Read ) і до пізнання і відкриття мови , як засоби міжнародного спілкування( Discover). Один із стендів ми оформили у вигляді інформаційної газети «Тhe Times цікавих фактів», де читачі можуть дізнатись про першу книгу з шахів написану в Англії, що саме в Англії розпочалась історія зоопарків і що прапор США який створили англійці.
Сьогодні в центральній бібліотеці відбулось відкриття виставки. Цікаву мовну гру за англомовною сторінкою журналу «Смайлик» провели бібліотекар Аркушин Юля та волонтер бібліотеки Наталія Старко. Вони розповіли дітям про саму ідею виставки, про книги, які тут представлені. Волонтер Наталія зацікавила дітей інформацією про найцікавіші культурні і природні місця в цих країнах , які треба обов’язково відвідати або про них знати. Діти , ставши учасниками мовної гри, розповідали про тварин, про своє місто, про себе ,свої мрії і хобі. І як сказала одна із учасниць Катя Кушнір « Я хочу піднятись на ваш книжковий Біг-Бен і побачити світ» . Отож запрошуємо відвідати нашу виставку , щоб і у вас народились такі бажання

Немає коментарів:

Дописати коментар