Бібліотека - студія "ДіМ"

20 травня 2016 р.

Мандрівний фестиваль Мій маленький театр" відкрито


Відкрив свої завіси мандрівний фестиваль « Мій маленький театр» лялькових гуртків , які працюють при бібліотеках Луцької міської бібліотечної системи. Метою фестивалю є урізноманітнити форми популяризації дитячої книги, виявити та розвинути творчі здібності дітей та відкрити території бібліотек для корисного , цікавого дозвілля. Цього року це був 18 за рахунком фестиваль , який веде свою історію з 1998 року. За тривалий час свого існування в ньому прийняло участь більше 500 дітей-акторів які показала для маленьких лучан. 70 вистав. Участь у цьогорічному фестивалі прийняло 35 маленьких акторів з 5 бібліотек міста та ще приєднався колектив лялькового театру творчої студії Наталії Журавльової. Н
На святі книги , казки і ляльки були показані традиційні вистави за мотивами українських казок, а також нові , сучасні казки з пригодами і чародійними дійствами. Вже 2 роки як фестиваль набув формату мандрівного, тому що попереду у маленьких артистів «гастролі» на літніх майданчиках міста , біля бібліотек, в дошкільних навчальних закладах, зоопарку міста і в інших мистецьких територіях.
Всі учасники фестивалю отримали сувеніри, а керівники гуртків були нагороджені грамотами управління культури Луцької міської ради. На завершення свята, з нагоди 10-ї річниці Всесвітнього Дня вишиванки діти організували своєрідний музичний флеш-моб і виконали пісню « Мамина сорочка».

Немає коментарів:

Дописати коментар